Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Πού φοβούνται οι Έλληνες ότι θα κολλήσουν – «Ένοχα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κορωνοϊός: Πού φοβούνται οι Έλληνες ότι θα κολλήσουν – «Ένοχα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει η εταιρεία Interview για το πως αντιμετωπίθζουν οι Ελληνες τον κορωνοϊό, προκύπτει πως οι πολίτες φοβούνται μήπως κολλησουν στα Μέσα Μεταφοράς.

Παράλληλα, στην έρευνα αποτυπώνονται και στοιχεία αναφορικά με το ποιες συνήθειες θα κρατήσουν οι Ελληνες όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα.

Πού «κυκλοφορεί» περισσότερο ο κορωνοϊός;

Σύμφωνα με έρευνα της Interview το 78% θεωρεί ότι ο κορωνοϊός «κυκλοφορεί» περισσότερο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ακολουθούν οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ-μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.

Ποιες πρακτικές θα διατηρήσουν οι πολίτες μετά την άρση των μέτρων

Όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 88% δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν το πλένουν τα χέρια τους για 20”, ενώ το 76% δηλώνει ότι θα αποφεύγει τους χώρους με συγχρωτισμό ανθρώπων (συναυλίες, εκδηλώσεις). Από την άλλη το 53% αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να τηρεί την απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων.

Στην βαθμολόγηση της κυβέρνησης, αλλά και των υπουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης λαμβάνουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.