Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Κορωνοϊος: Το 73% των εργαζόμενων στον δήμο Αγρινίου έχει εμβολιασθεί ή νοσήσει – Τα στοιχεία ανά δήμο της Αιτωλοακαρνανίας

Κορωνοϊος: Το 73% των εργαζόμενων στον δήμο Αγρινίου έχει εμβολιασθεί ή νοσήσει – Τα στοιχεία ανά δήμο της Αιτωλοακαρνανίας

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους (και τους αιρετούς), έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid .

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50% .

«Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα», δήλωσε  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Τα πρωτεία στην Αιτωλοακαρνανία έχει ο δήμος Aμφιλοχίας με 85% εμβολιασμένων και ουραγός είναι ο δήμος Μεσολογγίου με 69%. Στους δήμος Ακτίου Βόνιτσας και Ναυπακτίας έχει εμβολιαστεί το 75%, στον δήμο Αγρινίου το Αγρινίου 73% και στους δήμους Θέρμου και Ξηρομέρου το 71%.

Στον δήμο Αγρνίου ειδικότερα από τους 731 υπηρετούντες εμβολιασμένοι είναι οι 530. Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία:

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.