Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

«Κόσμημα» το νέο κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

«Κόσμημα» το νέο κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

«Κόσμημα» χαρακτηρίζει το νέο κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου η δημοτική παράταξη «Η Κοινωνία Μπροστά», ζητώντας παράλληλα να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πολυσχιδής δράση του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
kpe mesologgiouΚατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο νέο κτίριο που μετεγκαταστάθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου (πρώην Σταθμός ΟΣΕ) μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά το νέο χώρο που φιλοξενεί το ΚΠΕ ο οποίος επισκευάστηκε μετά από σχετική δημοπράτηση – εργολαβία και διάθεση ανάλογης πίστωσης από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
Η δομή, η αρχιτεκτονική διάταξη και οι αισθητικές παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο, μας παρέδωσαν όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, ένα κόσμημα που αξίζει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε, να αναδείξουμε και να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ένα Κέντρο που ετησίως επισκέπτονται 4.000 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικοί, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα – μεταξύ τόσων άλλων – της πόλης και του Δήμου μας.
Στην παραπάνω κατεύθυνση προσυπογράφουμε τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από την υπεύθυνη του Κέντρου κα Όλγα Γιαννακογιώργου και προς το εποπτεύον Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση της λειτουργίας του και την ομαλή ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2020), με ικανή χρηματοδότηση και την στελέχωση της παιδαγωγικής ομάδας με επτά (7) τουλάχιστον εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορεί να καλυφθεί το εύρος των δράσεων του ΚΠΕ (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, διοικητικές, ερευνητικές, συγγραφικές κ.λπ.) καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με της ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των Αλυκών Μεσολογγίου. Και βέβαια θεωρούμε ότι οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Κέντρου, με βάση τις αυξανόμενες ανάγκες.
Η παράταξή Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, δηλώνει ότι θα συμβάλει με κάθε μέσο στην στήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και καλεί την διοίκηση του ΟΣΕ να εξετάσει σοβαρά, εντός του κτιρίου αλλά και στον αύλειο χώρο και στις γραμμές του, να τοποθετηθούν αρχεία, εκθέματα και βαγόνια, αναδεικνύοντας έτι περαιτέρω την ιστορικότητα του κτιρίου, όσο και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου του πρώην Σταθμού ΟΣΕ στο Μεσολόγγι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.