Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Κουνήθηκε και η Αιτωλοακαρνανία από το σεισμό στη Θεσσαλία

Κουνήθηκε και η Αιτωλοακαρνανία από το σεισμό στη Θεσσαλία

Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο στην περιοχή της Θεσσαλίας έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα της χώρας πριν λίγα λεπτά, στις 12:16 .

Η σεισμική δόνηση “κούνησε” και την Αιτωλοακαρνανία ενώ προκάλεσε αναστάτωση με χαρακτηριστικό της τη μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 20 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο  στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική. Ακολούθησε εξάλλου μετασεισμός 4,6 ρίχτερ.

Nεώτερη ενημέρωση: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο  αναθεώρησε σε 6 ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κάνει λόγο για 6,2 ρίχτερ.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας  τόνισε: «Έχουμε έναν ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ τον οποίο αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε».

Η σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στη Λάρισα όπως δήλωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας έχει σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Ελασσόνας ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

«Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας», λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας 

«Το κτίριο της Περιφέρειας κυριολεκτικά χόρευε για αρκετά δευτερόλεπτα. Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλης έντασης και κράτησε για αρκετή ώρα. Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας». Σαστισμένος ακόμα από το μέγεθος, την ένταση και τη διάρκεια του σεισμού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, περιέγραψε στο ethnos.gr τα τρομακτικά δευτερόλεπτα που κράτησε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας.

«Όλος ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω από τα σπίτια του. Άμεσα άδειασαν από εργαζόμενους και πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας, τα οποία είναι γεμάτα από ασθενείς», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Αγοραστός.

Ο ίδιος τονίζει ακόμα ότι οι πολίτες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία θα παραμείνουν για αρκετή ώρα στο δρόμο, ενώ κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν βγει στο δρόμο, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ούτε και ζημιές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.