Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Κριτική σε Καραπάνο από τους ανεξάρτητους συμβούλους

dimarxeio mesologgiouΜε κοινή τους δήλωση οι μέχρι πρότινος αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου και ανεξάρτητοι, πλέον, δημοτικοί σύμβουλοι, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Σπύρος Διαμαντόπουλος ασκούν κριτική σε πρόσφατη απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για ορισμό νέων προϊσταμένων στο δήμο.
Στην δήλωσή τους σημειώνουν:

«Δήμος Μεσολογγίου: Ανασχηματισμών Συνέχεια!
«Πέρασαν τρία σχεδόν χρόνια θητείας και ακόμη, από ότι γίνεται αντιληπτό, δεν έχει γίνει δυνατή η εύρεση του κατάλληλου σχήματος προϊσταμένων και διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι θα πάνε το Δήμο μπροστά. Με την 16161/3-8-2017(ΑΔΑ : ΩΖΡΧΩΡΖ-ΙΧΟ) απόφασή του ο κ. Δήμαρχος προχωρά εκ νέου σε αλλαγές προϊσταμένων στον πυρήνα του Δήμου.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη αφού γίνεται κατά κόρον είτε για υπαλλήλους είτε για αιρετούς. Σεπτέμβριος έρχεται άλλωστε γιατί να μην «ανανεωθεί» και το σχήμα διοίκησης λίγο;
Πέρασαν τόσοι μήνες από το Μάρτιο. Το ότι κανείς δε μπορεί να αποδώσει με τόσες συνεχόμενες αλλαγές είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση και στο θέμα αυτό είναι σίγουρο ότι πάμε για πανελλήνιο ρεκόρ. Μένουν όμως κάποιες απορίες σε εμάς τους απλούς δημοτικούς συμβούλους.
Τις συγκεκριμένες αλλαγές τις εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για διοικητικά θέματα ή αποτελούν πρωτοβουλία του Δημάρχου χωρίς εισήγηση κανενός;
Ποιοι είναι τελικά οι λόγοι που υπαγορεύουν τις αλλαγές;
Έχετε κ. Δήμαρχε και κ. αντιδήμαρχε αναλογιστεί τις επιπτώσεις ειδικά στο ταμείο του Δήμου όταν πριν λίγους μήνες επαναφέρατε συγκεκριμένο υπάλληλο στη θέση αυτή με τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές και τώρα τον αποπέμπετε δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα στις πληρωμές;
Τι φταίει ο απλός πολίτης που θα πληρώσει τα σπασμένα;
Φυσικά ο υπογράφων τις αλλαγές έχει και την ευθύνη αλλά κάπου έχουμε την αίσθηση ότι πλέον αυτές επιβραδύνουν σημαντικά το δημοτικό έργο άρα και το καλό της πόλης μας. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που στηλιτεύουμε την παραπάνω απόφαση. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πίσω από κάθε αλλαγή βρίσκονται άνθρωποι όχι άψυχα και άβουλα όντα ή είλωτες της αρχαιότητας. Δεν είναι κακό να υπάρξει και να υπάρχει σεβασμός και στο θέμα «άνθρωπος».
Κλείνοντας και μιας και οι αιρετοί σε θέσεις ευθύνης είναι στην ουσία μάνατζερ παραθέτουμε πέντε απλούς κανόνες που πρέπει να τηρούν όσοι έχουν τέτοιες θέσεις και θέλουν να βελτιωθούν(προέρχονται από το βιβλίο Got a b ad Best?/της ΝΟΕ Νέλσον κλινικής ψυχολόγου και συγγραφέως και το εντοπίσαμε σε άρθρο της Ιαν Φίσερ στο fortunegreece.com. Δεν κάνουμε διαφήμιση αλλά τους διαβάσαμε και μας έκαναν εντύπωση.
Διαβάστε τους κ. Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι, δεν κάνει κακό:
1) Προσφερθείτε να βοηθήσετε όταν χρειάζεται και δεχθείτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.
2) Αν πρέπει να κάνετε αρνητικά σχόλια, κάντε το ιδιωτικά
3) Δεχθείτε την κριτική σαν ευκαιρία μάθησης
4) Αφήστε την προσωπική σας ζωή στο σπίτι
5) Μην κουτσομπολεύετε. Ποτέ.»

http://messolonghinews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πανος

    Καραπάνο μαζέψτε τα μπογαλάκια σας , και να την κάνετε όσο μπορείτε πιο νωρίε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.