Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό για την κατασκευή των ΣΕΑ Αμβρακίας και Αμφιλοχίας

Για το σύνολο της Ιονίας Οδού, η οποία παραδόθηκε, τμηματικά, πρόσφατα, ένα Ι.Χ. θα πληρώνει 12,50 ευρώ.

Mε σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και εργαζομένων, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Αμβρακίας και Αμφιλοχίας από την εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δ.Παπαευθυμίου έλαβε απόφαση για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού για την κατασκευή των Σ.Ε.Α. Αμβρακίας (χιλιομετρική θέση 86+215) και Αμφιλοχίας (χ/θ 100+560)

Συγκεκριμένα, καθημερινά για όλο το 24ώρο, αρχής γενομένης από 16/05/2018 έως και 15/06/2018 θα ισχύσουν τα εξής:

1. Τοπικός αποκλεισμός των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και των Λωρίδων Επιτάχυνσης/ Επιβράδυνσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ως εξής:
I. Σ.Ε.Α ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) :
α) αποκλεισμός ερείσματος από την χ/θ 85+650 έως την χ/θ 85+710,
β) αποκλεισμός της Λ.Ε.Α. από χ/θ 85+710 έως την χ/θ 85+860 και
γ) αποκλεισμός λωρίδας επιβράδυνσης και ζέμπρας μεταξύ κλάδου εισόδου και εξόδου από την χ/θ 85+860 έως την χ/θ 86+390.
Οι λωρίδες επιτάχυνσης δίνονται σε πλήρη λειτουργία προκειμένου παρέχεται η δυνατότητα εισόδου των εργοταξιακών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.
II. Σ.Ε.Α ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ (κατεύθυνση προς Αντίρριο) :
α) αποκλεισμός ερείσματος από την χ/θ 86+760 έως την χ/θ 86+700,
β) αποκλεισμός της Λ.Ε.Α. από χ/θ 86+700 έως την χ/θ 86+570 και
γ) αποκλεισμός λωρίδας επιβράδυνσης και ζέμπρας μεταξύ κλάδου εισόδου και εξόδου από την χ/θ 86+570 έως την χ/θ 86+170.
Οι λωρίδες επιτάχυνσης δίνονται σε πλήρη λειτουργία προκειμένου παρέχεται η δυνατότητα εισόδου των εργοταξιακών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.
III. ΣΕΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) :
α) αποκλεισμός ερείσματος από την χ/θ 100+090 έως την χ/θ 100+150,
β) αποκλεισμός της Λ.Ε.Α. από χ/θ 100+150 έως την χ/θ 100+290 και
γ) αποκλεισμός λωρίδας επιβράδυνσης και ζέμπρας μεταξύ κλάδου εισόδου και εξόδου από την χ/θ 100+290 έως την χ/θ 100+940.
Οι λωρίδες επιτάχυνσης δίνονται σε πλήρη λειτουργία προκειμένου παρέχεται η δυνατότητα εισόδου των εργοταξιακών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.
IV. ΣΕΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (κατεύθυνση προς Αντίρριο) :
α) αποκλεισμός ερείσματος από την χ/θ 100+910 έως την χ/θ 100+860,
β) αποκλεισμός της Λ.Ε.Α. από χ/θ 100+860 έως την χ/θ 100+720 και
γ) αποκλεισμός λωρίδας επιβράδυνσης και ζέμπρας μεταξύ κλάδου εισόδου και εξόδου από την χ/θ 100+720 έως την χ/θ 100+240.
Οι λωρίδες επιτάχυνσης δίνονται σε πλήρη λειτουργία προκειμένου παρέχεται η δυνατότητα εισόδου των εργοταξιακών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.

Κατά τις ημέρες εκτέλεσης εργασιών , με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και εργαζομένων και θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη εργοταξιακή σήμανση.
Με μέριμνα της παραχωρησιούχου «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»:
α) Η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά την διάρκεια της νύκτας και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο μηχανικός εξοπλισμός θα πρέπει να απομακρύνεται μετά το πέρας του ωραρίου εργασιών έκαστης ημέρας και σε κάθε περίπτωση πριν νυχτώσει.
β) Θα πρέπει να γίνεται απόκρυψη των ενδείξεων της υφιστάμενης μόνιμης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης που δεν θα ισχύουν κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων και να τοποθετείται προσωρινή σήμανση σε κατάλληλες θέσεις.
γ) Να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς επίσης να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
δ) Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ώρες που αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος (Παρασκευή έως Κυριακή), καθώς και για τις ημέρες δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της  απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Τ.Τ. Αγρινίου ή του Α.Τ. Αμφιλοχίας ή των νόμιμων αναπληρωτών τους.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Η λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.