Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Κυνηγούσαν παράνομα στον Αμβρακικό

epi-falarides-amvrakikosΚαθοριστικής σημασίας και τεράστιας σπουδαιότητας για την προστασία του θηραματικού πληθυσμού και την τήρηση των όρων διεξαγωγής και των κανόνων, με τους οποίους πρέπει να ασκείται η κυνηγετική δραστηριότητα, αναδεικνύεται η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον Αμβρακικό και σε άλλες περιοχές εντός των ορίων ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ.

Αυτό έχει καταδειχθεί αρκετές φορές από την πρώτη στιγμή, που έληξε η περίοδος της καθολικής απαγόρευσης της θήρας στην περιοχή μέχρι και σήμερα, με τα κρούσματα λαθροθηρίας να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και τους επίδοξους λαθροθήρες να βρίσκουν απέναντί τους, ένα άριστα οργανωμένο Σώμα, που περιπολεί καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο μίας αντίστοιχης περιπολίας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εντόπισε σήμερα το πρωί στη λιμνοθάλασσα της Ροδιάς, ένα άτομο, να ασκεί θήρα, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.

Με τη χρήση πλωτού μέσου που διαθέτει η Θηροφυλακή, οι θηροφύλακες προσέγγισαν το σημείο και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν κυνηγό, που είχε ήδη θηρεύσει έξι (6) φαλαρίδες (λούφες).

Ακόμη, διαπιστώθηκε, ότι ο εν λόγω χρησιμοποιούσε παραποιημένο όπλο για την άσκηση της θήρας. Το κυνηγετικό όπλο και τα θηράματα κατασχέθηκαν και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Στην περιοχή του Αμβρακικού περιπολούν καθημερινά θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, που σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους και λειτουργώντας αποτρεπτικά για την δράση λαθροθήρων.

Σύλληψη Ιταλών στην Πέρδικα

Επίσης, το πρωί της Δευτέρας σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί κυνηγοί, υπήκοοι Ιταλίας, να ασκούν θήρα πλησίον του οικισμού, σε απόσταση μικρότερη από την επιτρεπόμενη, όπως αυτή ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε βάρος των δύο κυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα.

Η Ε’ ΚΟΗ απευθύνει έκκληση στο σύνολο των κυνηγών, Ελλήνων και ξένων που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και να μελετούν τις σχετικές οδηγίες που τους έχουν δοθεί, με ενημερωτικά φυλλάδια που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία στην ελληνική, την αγγλική και ιταλική γλώσσα, για τον τρόπο άσκησης της θήρας

.pamepreveza.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.