Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Live your myth in Mandilara studio…

Η Μανδηλαρά κοντεύει να στοιχειώσει κρυφούς πόθους και αμαρτίες, κρυμμένους ενδόμυχα κάτω κομμάτια του κοινωνικού ιστού επαρχιακών πόλεων..

Αυτή έδειξε το δρόμο τη δεκαετία του 90, όταν στα δελτία ειδήσεων έπαιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα.. “όργια” στη γκαρσονιέρα της “περιβόητης” αυτής κεντρικής οδού στη Λάρισα εξάπτωντας τη φαντασία του πανελληνίου, είτε ζούσε στην Αθήνα είτε στην επαρχία, ονειρευόμενο να υπάρχει μια “Μανδηλαρά” στη διπλανή πόρτα, μπας και φανούν λίγο τυχεροί! -Δεν φέγγει έτσι η “Διονυσιακή” θεά τύχη.
Άσχετα αν είχε αφετηρία την αλήθεια, το τέλος αυτών των ιστοριών ταξίδευε στα πέρατα της φαντασίας
Άλλοι το περνούσαν στο αδιάφορο και στο χαβαλέ κάνωντας το κουβέντα της πλάκας στα νεανικά στέκια, ενώ άλλοι το δαιμονοποιούσαν και το ξορκίζαν, χρησιμοποιώντας ηθικολογικές κορόνες.
Από τότε οδοί “Μανδηλαρά” ξεφύτρωναν σε κάθε επαρχιακή πόλη, μετουσιώνοντας και εκτονώνοντας έτσι το φαντασιακό μερικών, ενώ για άλλους συνέχιζε να δίνει τροφή για κουτσομπολιά της πλάκας περνώντας έτσι πιο ευχάριστα την ώρα τους στο καφε τους η στο ποτό τους. Άλλοτε ξεκινούσα από το πραγματικό, άλλοτε από το ψευδοπραγματικό η το αληθοφανές και άλλοτε αποκλειστικά από τη φαντασία.
Και φυσικά από αυτές τις οδούς “Μανδηλαρά” παρήλαυνε μια ολόκληρη ονοματολογία επωνύμων και ανωνύμων, ανάλογα με το φαντασιακό της κάθε πόλης.
..Οι εποχές περάσαν, φτάσαμε στο 2010 και η οδός “Μανδηλαρά” με γκαρσονιέρες που υπόσχονταν στιγμές ..Νέρωνα χτύπησε και την πόρτα της πόλης μας.
Σε επίπεδο κουτσομπολιού αυτό έχει γίνει για πολλοστή φορά, όμως ζούμε στην εποχή του διαδικτύου που οι ειδήσεις διοχευτεύονται με αστραπιαία ταχύτητα.
Οι ροζ αυτές ειδήσεις μπορεί να είναι ειδήσεις, μπορεί να είναι αποκυήματα της φαντασίας.
Αν είναι το δεύτερο ποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας;
Η λάσπη μένει σύμφωνα με την γκεμπελική λογική.
Οργίασαν λέει 3 παντρεμένες με 3 νεαρούς κτλ κτλ …
Και αν έγινε αυτό, αλλάζει τίποτε στη ζωή της πόλης μας;
Εκείνο που σίγουρα αλλάζει είναι το cult φαντασιακό που τροφοδοτεί εκ νέου περαιτέρω cult συζητήσεις.
Από την άλλη η ηθικολογία ξεσπαθώνει..
Όπως και να έχει, τέτοια ζητήματα, μπορεί αρχικά να προκαλούν θυμηδία η γέλωτα ή να εξάπτουν σε άλλους τη φαντασία, όμως εν τέλει μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Γιατί πολύ απλά σε θέματα από μόνα τους δεν αλλάζουν τη καθημερινότητα μας με τα όποια προβλήματα που μπορεί να έχει ο καθένας μας.
Το σίγουρο είναι όμως ότι αν κάποιος/α θέλει να κάνει κάτι νόμιμο ή παράνομο ηθικά στη ζωή του προφανώς λαβαίνει και τα μέτρα του.
Ως τότε..live your myth in Mandilara studio

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.