Δευτέρα, Μάιος 27, 2019

Δεν ήταν ομόφωνη η στήριξη του ΚΙΝΑΛ σε Κατσιφάρα

Διεξήχθη χθες στην Πάτρα  η περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια της οποίας αποφασίστηκε η εκ νέου στήριξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Για ομόφωνη απόφαση κάνει λόγο η ανακοίνωση ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr εκφράστηκαν διαφωνίες.

Στη σύσκεψη, παρουσία κλιμακίου του κόμματος, με τους Φίλιππο Σαχινίδη και Χρήστο Πολυζωγόπουλο,  συμμετείχαν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές του κόμματος από του τρεις Νομούς της Περιφέρειας, οι  εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δήμαρχο  μέλη του κόμματος,  τα μέλη των τριών Νομαρχιακών Επιτροπών ,τα μέλη της ΚΠΕ από τους τρεις Νομούς και οι Γραμματείς των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων της έδρας των Νομών της Περιφέρειας και οι πρόεδροι ή επικεφαλής παρατάξεων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών – παραγωγικών.

Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ ελήφθη   σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως τον κ. Κατσιφάρα προτίθεται να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και  η νομαρχιακή  Αιτωλοακαρνανίας του κυβερνώντος κόμματος ενώ ξεκάθαρα αυτό το σήμα έστειλε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ΚΙΝΑΛ έσπευσε  να προκαταλάβει τις εξελίξεις για να μην… χαρίσει τον Κατσιφάρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη χθεσινή σύσκεψη  επισημαίνεται σε ανακοίνωση ότι το Κίνημα Αλλαγής  ότι «μετά από μια ιστορική, πολιτική –δημοκρατική διαδικασία, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η πολιτική συγκυρία και η αναγκαιότητα επιβεβαίωσης της θετικής πορείας και της προοπτικής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ τόσο συνολικά όσο και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , αποφασίστηκε ομόφωνα η εκ νέου στήριξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα , στελέχους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο οποίος παρουσίασε λεπτομερώς το έργο και τους βασικούς στόχους για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος«.

Αναφέρεται εξάλλου ότι «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συμβάλλει ενεργά στην εκ νέου επιτυχία του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα και στην επιβεβαίωση της ηγεμονίας των στελεχών μας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, όπου ο πολιτικός μας χώρος διαχρονικά έχει πλούσια πολιτική προσφορά και συμμετοχή και έχει πρωταγωνιστήσει για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη και συνδράμει στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

«Kάποια ερωτήματα δεν απαντήθηκαν» 

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη   η απόφαση για τη στήριξη δεν ήταν ομόφωνη αλλά πλειοψηφική  καθώς εκφράστηκαν και διαφωνίες.  Μιλώντας στη σύσκεψη ο  κ. Κατσιφάρας χαρακτηριστικά  ανέφερε πως είναι στο «σπίτι» του   και ότι δεν έχει συζητήσει με κανένα άλλο «σπίτι».

Μεταξύ όσων εξέφρασαν διαφωνίες και επιφυλάξεις ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Ζήσιμος. Μιλώντας στο agrinionews.gr ο κ. Ζήσιμος υποστήριξε πως εξέφρασε επιφυλάξεις «γιατί δεν απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματά μας. Ο κ. Κατσιφάρας μπορεί να δήλωσε ότι είναι στο σπίτι του  όμως κάποια ερωτήματα δεν απαντήθηκαν. Εμείς όμως έχουμε την υπομονή και θα περιμένουμε να δούμε βάσει ενός πολιτικού πλαισίου που παρουσιάσαμε. Σύντομα θα γίνουν τα ψηφοδέλτια και θα δούμε ποιοι θα τα στελεχώσουν για να είμαστε κοντά στην παρακολούθηση των γεγονότων».

Υπογραμμίζει ο κ. Ζήσιμος εξάλλου  «την ανησυχία που είχαν και εξακολουθούν να έχουν οι ψηφοφόροι μας για όσα ακούγονται περί συμμαχιών με τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγοντας πως «όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα παρακολουθούμε και από εκεί και πέρα αν χρειαστεί θα παρέμβουμε».

Εντείνονται λοιπόν οι διεργασίες στη Δυτική Ελλάδα για τις περιφερειακές εκλογές και αναμένονται με ενδιαφέρον. Η τροπή που παίρνουν πάντως οι διεργασίες φέρουν τον Απόστολο Κατσιφάρα προβληματισμένο καθώς μάλλον αντί να πρωταγωνιστεί ο ίδιος στο ζήτημα που τον αφορά προς το παρόν… παρακολουθεί τους κομματικούς τακτικισμούς.

Χαρακτηριστικά τα λόγια  του Γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας του ΚΙΝΑΛ    Γιώργου Αθανασόπουλου  ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ανέφερε πως «χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός, προερχόμενος από άλλο κόμμα, αναγνωρίζει το έργο του δικού μας στελέχους. Αν έχουν έλλειψη στελεχών και πηγαίνουν πίσω από δικό μας στέλεχος είναι δικό τους θέμα».

Φωτό από tempo.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. BMSS

    κόμμα τεμπέλιδων!! στην υγειά των κορόϊδων!!!!!! τα μηδέν ΕΝΣΗΜΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.