Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο

3Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες αιμοδοσίες του 2016 στο Θέρμο, στις 16 Μαρτίου και στις 23 Απρίλιου, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν συνολικά 113 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 92 μονάδες αίματος. Αρκετοί αιμοδότες ήρθαν για πρώτη φορά, πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Στην αιμοδοσία της 23ης Απριλίου προσήλθαν και 9 μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Θέρμου που είναι οι εξής: Δημήτριος Κοριντζέλης, Θωμάς Κοντούλης, Δημήτριος Μητσόπουλος, Βασίλειος Μητσόπουλος, Βασιλική Μαραγιάννη, Κατερίνα Μαραγιάννη, Ανθούλα Ραμαντάνη, Δημήτριος Χαμηλός και Ιωάννης Χοροζίδης.
Μπορούν να αποτελέσουν στη συνέχεια του πρεσβευτές για τη διάδοση της αιμοδοσίας το χώρο της νεολαίας.
Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Σαπατζιώτη Χαρά , τις νοσηλεύτριες Μανιάτη Σταυρούλα, Τζένη Βρεττού, Τζένη Αντωνοπούλου, Παπαδογιώργου Έφη και τους οδηγούς των συνεργείων Λεωνίδα Καψή και Ανδρέα Σταύρου, ήταν άψογη, επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Τοπικών Kοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και των μαθητών των σχολείων σε θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων σώματος.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Φιλόλογος
Πρόεδρος του Συλλόγου

1 2 5 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.