Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Mε πολύ κόσμο και κάθε τιμή εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στην Αμφιλοχία (βίντεο-φωτό)

Mε πολύ κόσμο και κάθε τιμή εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στην Αμφιλοχία (βίντεο-φωτό)

H Eθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε με κάθε τιμή στην Αμφιλοχία και σε καλοκαιρινό σκηνικό. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες βρέθηκαν το πρωινό της Δευτέρας στην πρωτεύουσα του Βάλτου που φόρεσε τα γιορτινά της.Παρούσα στον τόπο καταγωγής της και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Η επέτειος του ΟΧΙ του 1940 και της αντίστασης σύσσωμου του Ελληνικού λαού γιορτάστηκε σήμερα, 28 Οκτώβρη 2019, με κάθε τιμή στην Αμφιλοχία.

Μετά την Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων υπέρ πατρίδας Ηρώων.  Στη συνέχεια διεξήχθη παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης της Αμφιλοχίας  στην παραλιακή οδό Α.Στράτου, με τη Φιλαρμονική να παιανίζει.

Ο ζεστός καλοκαιρινός καιρός, ο ασυννέφιαστος γαλανός ουρανός, η ακύμαντη γαλάζια θάλασσα και οι γαλανόλευκες σημαίες των σημαιοφόρων των σχολείων όλων των βαθμίδων συνέθεταν μία αισιόδοξη εικόνα που ικανοποίησε όλους όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.

Και ήταν πολλοί,  κάτοικοι της Αμφιλοχίας και χωριών του Δήμου, που χειροκρότησαν τους μικρούς και μεγάλους μαθητές και τους δασκάλους τους, καμαρώνοντας για τα παιδιά και εγγόνια τους που είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

 Δείτε εικόνες της   Εθελοντικής Ομάδας από την Αμφιλοχία, την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων και βίντεο του e-maistros.gr 

Oι ακόλουθες φωτο του Απόστολου Καρακώστα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.