Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Μεγάλη συγκίνηση: Η γυναίκα και ο γιος του Γιώργου Ανδριτσόπουλου παρέλαβαν το «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας»

Μεγάλη συγκίνηση στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Πριν από μερικές ημέρες, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο απονέμεται στον ήρωα Αρχιφύλακα της Δ.Α. Βοιωτίας Γεώργιο Ανδριτσόπουλο (Αιτωλοακαρνάνα και συγκεκριμένα Μακρύνειο στην καταγωγή) το μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας».

Το βράδυ της Δευτέρας (14/1), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα – Αύριο», η χήρα του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, Μαρία Μπλέτσα παρέλαβε το μετάλλιο.

Πλάι της είχε το μικρότερο από τα τρία παιδιά της, το οποίο ο ήρωας άνδρας της δεν πρόλαβε να σφίξει στην αγκαλιά του, καθώς τότε ήταν 8 μηνών έγκυος.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος τη στιγμή που συγγενείς κι άλλων πεσόντων αστυνομικών, παραλάμβαναν τα μετάλλια των ανθρώπων τους.

Ο Αρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος ήταν αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που δολοφονήθηκε τη νύχτα της 17ης Ιουνίου του 2013 στο Δίστομο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Ήταν μόλις 36 ετών. Συνάδελφοι και φίλοι δεν τον ξέχασαν ποτέ.

Τώρα και η πολιτεία έδειξε με τη σειρά της ότι δεν έμεινε μόνο στα συλλυπητήρια, και τίμησε τη μνήμη του με το ανώτατο αστυνομικό μετάλλιο που απονέμεται στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για έξοχη πράξη ανδραγαθίας…

Πηγή:  lamiareport.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.