Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:
α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από καιρό!!!!! Το ίδιο και για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Τα ΙΧΕ γιατί πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ακέραια, αφού εδώ και χρόνια είμαστε σε iokdawone δεν κυκλοφορεί σχεδόν τίποτε. Οι φόροι φόροι όμως!!! Δουλειές κάτω του Μηδενός και οι φόροι Ακέραιοι. Αυτό είναι επίσημη ληστεία….. Ληστεία με την Βούλα. Ντροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.