Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Μέλος ΕΟΔΥ: Σε 3 με 4 εβδομάδες ο κορωνοϊός στην Ελλάδα

Μέλος ΕΟΔΥ: Σε 3 με 4 εβδομάδες ο κορωνοϊός στην Ελλάδα

Τι συνιστά στους πολίτες ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ

«Σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες ο κοροναϊός θα είναι στην Ελλάδα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο OPEN TV, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Γεώργιος Σουρβίνος. Ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας μάλιστα αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα, προκειμένου στην περίπτωση που φτάσει ο ιός, να είναι όλα έτοιμα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εξοπλισμός υπάρχει στη χώρα μας. Τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας είναι σε πλήρη αρμονία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ολες οι χώρες έχουν θεσπίσει τα ίδια μέτρα για να προστατευτεί ο κόσμος», σημείωσε.

Ακόμη, τόνισε: «Δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός και ανησυχία στον κόσμο». Ο καθηγητής σημείωσε ότι στόχος είναι η έγκαιρη ταυτοποίηση και αντιμετώπιση ενός περιστατικού για να μην έχουμε διασπορά. Την ίδια ώρα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μέσω του OPEN TV, είχε προβλέψει την έλευση του ιού και στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως στη χώρα μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχουν εδώ και πολλές ημέρες λάβει και δημοσιοποιήσει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση προκύπτει με τους ιούς στη χώρα», τονίζει μέσω του OPEN ο υπουργός Υγείας. Και συμπληρώνει: «Συστήνω ως υπουργός Υγείας ψυχραιμία, να ακούμε τους ειδικούς – οι ειδικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι, οι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι εγκεκριμένοι και κορυφαίοι επιστήμονες που έχουμε στη χώρα – και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Κρίσιμη η έγκαιρη ανίχνευση του κοροναϊού στις πύλες εισόδου

Οι πύλες εισόδου της χώρας και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων στα αεροδρόμια είναι κομβικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση. «Στη χώρα μας στη φάση που διανύουμε ιδιαίτερη σημασία έχει η έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού εισαχθεί στη χώρα μας», σημειώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσάκρης. Και προσθέτει: «Γι΄ αυτό το λόγο υπάρχει ενημέρωση στις πύλες εισόδου όπως και στα αεροδρόμια».

Ερχονται προσλήψεις

Την ίδια ώρα πάντως που οι προβλέψεις για την έλευση του κοροναϊού στην Ελλάδα είναι καθημερινές, έρχονται προσλήψεις στην Υγεία. Μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα 200 προσλήψεις-εξπρές, προκειμένου να καλυφθούν κενά στα εργαστήρια για τον κοροναϊό.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, παρουσία επιστημόνων από διάφορους φορείς και πανεπιστήμια, οι προσλήψεις θα γίνουν με γρήγορες διαδικασίες γι’ αυτό και επιλέγεται ο ΕΟΔΥ. Το προσωπικό θα στελεχώσει διάδορες μονάδες και φορείς ώστε να είναι πλήρως καλυμμένη η χώρα σχετικά με τους ελέγχους για τον κοροναϊό. Κατά τ’ άλλα, στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για τον κοροναϊό, ενώ μελετήθηκε η αύξηση των μέτρων ώστε να θωρακιστεί πλήρως η χώρα μας.

ethnos.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.