Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Mερμίγκης για ημερολόγιο Μητρόπολης: φαντάσματα άλλης εποχής δηλητηριάζουν με τη μισαλλοδοξία τους

Mερμίγκης για ημερολόγιο Μητρόπολης: φαντάσματα άλλης εποχής δηλητηριάζουν με τη μισαλλοδοξία τους

Τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής έρχονται ξανά στο σήμερα προκειμένου να δηλητηριάσουν με τη μισαλλοδοξία τους ξανά το δημόσιο βίο αλλά και τις ευεπίφορες ψυχές των θεοσεβούμενων πιστών, στους οποίους πρωτίστως απευθύνονται», αναφέρει σε δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος με το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης.

Η δήλωση , όπως και οι αντίστοιχες αναφορές του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου , γίνονται με αφορμή το ημερολόγιο της Μητρόπολής.

Αναλυτικά αναφέρει ο κ. Μερμίγκης:   

Πριν από ένα χρόνο απασχόλησε πολύ έντονα το δημοτικό μας συμβούλιο η πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει σε δρόμο της πόλης μας το όνομα του Βενέδικτου Πετράκη. Τότε οι σύμβουλοι, τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και του Ανυπότακτου Αγρινίου, αντέδρασαν σθεναρά και με επιχειρήματα ότι ο βιος του συγκεκριμένου δεν ήταν εκείνος ο όποιος θέλησαν να παρουσιάσουν τεχνηέντως στην συνεδρίαση εκείνη αλλά διέπονταν από έντονα πολιτικά πάθη με σαφή στράτευση ενάντια σε κάθε κουμουνιστή δηλ. με βάση την λογική του ενάντια σε κάθε άνθρωπο που όρθωσε το ανάστημα του στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του, θέλοντας πολύ απλά να συμβάλει στην συγκρότηση ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας μας.

Όλους αυτούς ο Βενέδικτος Πετράκης τους αντιμετώπισε σε όλο του το βίο με την στάση του και τα κηρύγματα του σαν μιάσματα. Ασκούσε μόνο πολιτική ταυτιζόμενος με καθεστώτα που στέρησαν την ελευθερία και τα πολιτικά δικαιώματα σε χιλιάδες πατριώτες φτιάχνοντας τους νέους Παρθενώνες όπως αυτό της Μακρονήσου.

Δυστυχώς το αίτημα μας, να αποσυρθεί η πρόταση για την συγκεκριμένη ονοματολόγια, δεν εισακούστηκε και μόνο με τη διαφωνία του Γιώργου Παππά από την πλειοψηφούσα παράταξη αποφασίστηκε να δοθεί, τελικά, προς τιμήν το όνομα σε ένα δρόμο της πόλης μας.

Σήμερα στην πόλη μας κυκλοφορεί ένα ημερολόγιο που το εξέδωσε η μητρόπολη Αγρινίου. Αυτό το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον «περί ου ο λόγος» Βενέδικτο.

Το κείμενο, για όποιον μπει στον κόπο να το διαβάσει, αποδεικνύει αβίαστα ότι μόνο θρησκευτικό ή εκκλησιαστικό δεν είναι. Είναι μόνο πολιτικό… και ως τέτοιο βαθιά διχαστικό, εντελώς ανιστόρητο και αποδεικνύει περίτρανα, ότι όσα είχαμε αναφέρει στην επεισοδιακή εκείνη συνεδρίαση, ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

Έτσι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής έρχονται ξανά στο σήμερα προκειμένου να δηλητηριάσουν με τη μισαλλοδοξία τους ξανά το δημόσιο βίο αλλά και τις ευεπίφορες ψυχές των θεοσεβούμενων πιστών, στους οποίους πρωτίστως απευθύνονται.

Σας το αφιερώνουμε λοιπόν, όχι μόνο σε όσους το ψήφισαν, αλλά και σε όσους σιώπησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης εκείνης, προκειμένου να τα έχουν καλά με τους συγκεκριμένους κύκλους της πόλης μας, που δηλώνουν «φορείς» της χριστιανικής πίστης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Έτσι κέτσι

  Από την πολύ Αριστερά ο κύριος Μερμίγκης έπαθε κάτι και τον πειράζουν και τα ημερολόγια τώρα… Η Αριστερά της προόδου, που έκανε επιστήμη την προπαγάνδα και την λασπολογία βλέπει φαντάσματα. Τα ορφανά του Στάλιν πως θα κάνουν γιορτές;
  Καλά Χριστούγεννα σύντροφοι!!!

 2. Θ.

  Προφανώς καμία απάντηση σε “συνήθεις” τρολοαπαντάδες ..εμμονικούς …

  ………

  Προς Αγρίνιό μας ο Λόγος.

  Ο Βενέδικτος Πετράκης ΔΕΝ ήταν καμιά “άχρηστη” Μορφή … εποχής Αγρινίου…..

  Υπήρξε Θρησκευτικός και Καινωνικός Δράστης…..

  ΔΕΝ αμφισβητώ Στοιχεία Γνησιότητάς του , με Θρησκευτικούς … κι όχι μόνον όρους… Εδώ ας πω ότι κάποια πολυθρύλητα Σκάνδαλα Οικονομικής και … μα Ηθικής Φύσης (Τότε…) ΒΑΡΥΝΑΝ τον Μητροπολίτη Εποχής…. ΌΧΙ το Βενέδικτο…

  • Βέβαια , ο Βενέδικτος ήταν Μάχιμος….
  • Στη Μάχη του όμως ΔΕΝ ήταν κανένα Πεδίο .. έστω κάποια Κάθαρση στην Κατοχική και , ύστερα Εμφυλιοπολεμική Επίσημη Εκκλησία..

  Ενώ ήταν «φιλάνθρωπος» (Τι πά να πει «φιλάνθρωπος»;;.) με «εν μέρει Ανθρωπιστικές Δράσεις… ΝΑΙ , Εμβληματικός για την «Τότε(;..)» Χριστιανική Ένωση και Σκληροπυρηνική Δεξιά … ακόμα και για τους Ταγματασφαλίτες … παρότι ο Τολιόπουλος Πυροβόλησε στο Κεφάλι το Στέλεχος της Χριστιανικής Ένωσης Γιατρό Σούτσο…..

  Ο Βενέδικτος Υπήρξε ένας Οσιακής Ζωής Χριστιανός … αλλά μάλλον… σε «ορθόδοξο» + «προτεσταντικό» …λάθος (;…) ΚΟΣΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ…

  Φανατικός Πολιτικός Διαιρέτης…..

  Συνέβη , Σκληροπυρηνικά Αντικομμουνιστής … ΚΑΙ τότε που ο ΕΛ.ΑΣ. Διατηρούσε Ελεύθερη Πατρίδα … ή κατόπιν στον Εμφύλιο… Κηρύγματα … «υποχρεωτικά» στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης…

  Μην πω … ΔΕΝ έχουν σημασία «άλλα»….

  Ο Βενέδικτος ήταν μια Αυθεντική Μορφή… Δυστυχώς ΤΑΓΜΕΝΗ σε ΕΝΑ Μέρος και Εχθρική στα άλλα ..Μα Ήταν Παπάς!… Χριστιανός!…. Μιας εκκοσμικευμένης Δεξιάς- Αποκλεισμών- Χριστιανοσύνης…

  • Προσωπικά , ΔΕΝ διάβασα ακόμη , το Ημερολόγιο , το αφιερωμένο, στο Βενέδικτο της Μητρόπολης…. Παρότι γνωρίζω ότι ο Τωρινός Μητροπολίτης Κοσμάς είν’ της Χριστιανικής Αρχής της «Καταλλαγής» … από την άλλη , η «ιδεολογία» Βενέδικτου επικρατεί Πανίσχυρα…. Μα Πολύ….

  Προσωπικά , ΔΕΝ έχω διαβάσει ακόμη το Επίμαχο «ημερολόγιο» .

  Ξέρω όμως ότι ο Σοβαρότατος … Διότι , πέραν των άλλων Μόνο σε Ορθολογισμό και Γνώση Καταθέτει Επιχειρήματα , Στέλιος Μ. ΔΕΝ πετάει «Φούσκες» … Διαφορετικά , μόνον θα Δήλωνε Διαφωνία….

  Τέλος:

  Βενέδικτος.

  Πανίσχυρη Μορφή Εποχής.

  • Δυστυχώς , με τα άπειρα Καλά του… Διαιρετική Μορφή….

  ……………………..
  Ένα Περίεργο (;;…) για πολλούς Δεξιάς Παράταξης που (ξανά- τώρα) τον Επικαλούνται….

  Είν’ ότι ο Δεξιότατος (εν ζωή) Παππάς – Αρχιμανδρίτης … όπως ΔΕΝ κώλωνε (τουλάχιστο σε κάποιους…. Τότε…) … και δεν ΚΟΛΑΓΕ ΣΤΟ Δημόσιο Λόγο θα Ξεμπρόστιαζε πολλές «αμαρτίες» Τοπικών «Επίσημων»….

  Έστω εάν σε άλλα ήταν κάποιος Ψυχροπολεμικός Αμβρόσιος Καλαβρύτων…

  Αυτά…
  Θ._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.