Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι (φωτο)

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μεσολόγγι ξεκίνησαν το πρωί με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και παρουσία εκπροσώπων του τόπου, του Στρατού, μαθητών και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο) και κατάθεση στεφάνων ,προσκλητήριο Πεσόντων Μεσολογγιτών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο και σιγή ενός λεπτού.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι στην οποία μαθητές των σχολείων, το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και το άγημα του 2/39 Κέντρου Ευζώνων παρέλασαν με υπερηφάνεια τιμώντας τους Ήρωες του έπους του ’40.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς. και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης.

Πηγή: onairnews.gr

Δείτε φωτογραφίες:

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.