Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μετανιωμένη η δήμαρχος Κέρκυρας για την παρουσία της στην παράνομη Θεία Κοινωνία

Μετανιωμένη η δήμαρχος Κέρκυρας για την παρουσία της στην παράνομη Θεία Κοινωνία

Το μήνυμά της μετά τον σάλο και οι αντιδράσεις σε όλο το νησί

Μετανιωμένη εμφανίζεται σε δήλωση της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για την παρουσία την στην εκκλησία σπάζοντας τα μέτρα απαγόρευσης.

Η Μερόπη Υδραίου ζητεί συγγνώμη για αυτή την κίνησή της και παράλληλα τονίζει ότι προσήλθε στον ιερό Ναό χωρίς να παραβιάσει κάποια πόρτα.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.

Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών. Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται. Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου. Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου. Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Ηδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνό. Έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Αντιδράσεις για την παράνομη Θεία Κοινωνία
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην κοινωνία η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, στην Κέρκυρα, παρά την απαγόρευση των Αρχών λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε συνωστισμός, καθώς οι παρευρισκόμενοι στο χώρο είχαν καθίσει δίπλα στους ιερείς βιντεοσκοπώντας τη Θεία Λειτουργία με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων. Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας ενώ στο τέλος προσφέρθηκε και η Θεία μετάληψη.

Η δήμαρχος προέτρεπε τους πολίτες να μείνουν σπίτι
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν, η ίδια η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αναφέρεται στη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες διότι «απειλείται η ευημερία τους, ακόμη και οι ζωές τους».

Στην έκθεση που συνέταξαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το ναό και μπροστά από τις εισόδους προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συνάθροιση πιστών, ανέφεραν ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πως κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα η δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος και ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης.

Για το περιστατικό έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αντιδράσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η απίστευτη επιλογή να μην μπορεί ο κάθε πιστός να παρακολουθήσει τις λειτουργίες των ημερών, αλλά οι επίσημοι να γίνονται δεκτοί εντός ναού, σε πείσμα των κυβερνητικών μέτρων προκάλεσε την αντίδραση και του πρ. Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «…Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό. Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την πίστη στην Ορθοδοξία και στον Πολιούχο του νησιού μας, της κυρίας Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα ήταν περιττή η παρουσία τους σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Και όχι μόνο περιττή, αλλά και σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας..».

Το γεγονός, σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook και ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος τόνισε πως «οφείλει εντός της ημέρας να της ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την παραίτηση της από το Δ.Σ. και να επέμβει η δικαιοσύνη».

«Είναι ντροπή να δίνουμε τέτοιο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού και να ακυρώνεται για λίγα μελλοντικά ψηφαλάκια, από κάποιους μωροφιλόδοξους.Έχουμε εθνικό χρέος να προστατεύσουμε τους Πολίτες» υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντάρας.

ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Anarchy

  Αλλά λέει η δήμαρχος αλλά βάζετε ως τίτλο… Ιούδες….λυσσαξατε….μια ζωή ρουφιάνοι και τσατσοι της εξουσίας….
  Τα ευρώ του Κούλη θα τελειώσουν ….

 2. Δάσκαλος

  Δεν μπορεί η θεία κοινωνία να είναι παράνομη, κύριοι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι της κρατικής εξουσίας.
  Ο Θεός είναι ο μόνος απολύτως νόμιμος!
  Αυτός που έδωσε τον νόμο στους ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.