Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Η μετεκλογική κανονικότητα μιας κλειστής τοπικής κοινωνίας

Η μετεκλογική κανονικότητα μιας κλειστής τοπικής κοινωνίας


Η μακρά προεκλογική περίοδος μόλις τελείωσε. Κύκνειο άσμα της ήταν η αποστολή μετεκλογικών ευχαριστήριων μηνυμάτων από υποψήφιους βουλευτές. Είτε εκλέχτηκαν είτε όχι έστειλαν τα ευχαριστώ τους σε αποδέκτες ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης. Πλέον οι κλειστές μας κοινωνίες επανήλθαν στην κανονικότητα τους και λειτουργούν με τους πρότερους κανόνες.

Η μακρά προεκλογική περίοδος ήταν μια γιορτή η αλλιώς μια αφορμή αν θέλετε κοινωνικοποίησης. Το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Αμφιλοχία είναι κατασταλαγμένες κοινωνίες αν θέλετε ως προς τις επιλογές, τους διαδρόμους επικοινωνίας, δράσης και ρόλων. Είναι τόσο κατασταλαγμένες σε σημείο στεγανοποίησης διότι καινούργιος κόσμος δεν μπαίνει σε αυτές, ο κοινωνικός ιστός δεν ανακυκλώνεται.

Έτσι λοιπόν στα στεγανοποιημένα αυτά πλαίσια ο καθένας κινείται στο ζωτικό του χώρο. Οι όποιες υπερβάσεις είναι θέμα κατάλληλου χρόνου και συγκυρίας, σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά αργής προόδου. Το όλο αυτό κλίμα ήρθαν να ανατρέψουν οι εκλογές.

Οι εκλογές ήταν ένα άλλοθι να μιλήσει ο ένας στον άλλον, να ρίξει τα μούτρα του ζητώντας έστω ψήφο, να χαιρετήσει  να ανταλλάξει δύο κουβέντες. Οι εκλογές έφεραν κοντά ανθρώπους που απλά αντάλλασσαν βλέμματα και μέχρι εκεί. Οι εκλογές έσπασαν αμοιβαίες καχυποψίες από την άλλη ή απομυθοποίησαν πρόσωπα που κάθονταν βουβά στη διπλανή μας καρέκλα.

Όλα αυτά αποτελούν την κανονικότητα μιας ανοικτής  κοινωνίας, όπου ο κόσμος ρέει. Ο χώρος που ζει έχει επικαιρότητα, εξελίσσεται, καινούργιο χρήμα ρέει επίσης και κινεί την κοινωνία είτε θετικά είτε αρνητικά. Αυτά συμβαίνουν σε κοινωνίες με ανάπτυξη είτε από τουρισμό είτε με εξωστρεφείς εμπορικές συναλλαγές είτε από άλλες αιτίες.

Στις δικές μας για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται εκλογές. Τις είχαμε, μπήκαμε στον πειρασμό και τώρα τελείωσε. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους ; Απλά η ζωή συνεχίζεται..

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    η ζωη που περιγραφεις ουτε στην αθηνα δεν υφισταται. ξυπνατε λιγο, σε επαρχιακη πολη της ελλαδας ζειτε, εν μεσω κρισης. οχι στο μανχαταν. κοιταξτε ενωθειτε να βελτιωσουμε 2-3 σημαντικα που χρειαζεται η πολη και ολα μια χαρα θα ειναι. ευκολα ζεις στο αγρινιο. φτιαξτε παρκο, τριχωνιδα, νεες περιοχες με πρασινο, κανα δρομο και αυξηση φοιτητων(που γινεται). αυτα θελει μια μεγαλη επαρχιακη ελληνικη πολη.

  2. Ανώνυμος

    ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ !!!!! ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ !!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.