Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας με τάξεις για ρομά και μετανάστες

Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας με τάξεις για ρομά και μετανάστες

Τι είναι οι τάξεις υποδοχής σε ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας

Τάξεις υποδοχής στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, συνεπώς και στην Αιτωλοακαρνανία. Με ΦΕΚ που υπεγράφη από τον πρωην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στις 4 Ιουλίου, σε σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που σχετίζονται με την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.

Στις τάξεις θα φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17.

Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.

Πηγή: thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Η Αιτωλία θέλει έλληνες Αιτωλούς, η αποίκους λαθροεισβολης; Ο πρώην υπουργός που τους κατανεμη, στο σπιτητου , η στο χόριο του; Η τοπικοί φορείς. Τής Αιτωλίας πώς αντιδρούν ,δηλαδή θέλουμε μιά Έλλάδα χορης έλληνες, και μια Αιτωλία χορης έλληνες Αιτωλούς, τότε τη.θα γεινουμε μιά μέρα ξένη στη χόρα μας; Δηλαδή μουλάδες χωρίς ιστορία σύμβολα πολιτισμό, σαν αυτά πού παρουσιάζονται σήμερα απο αποίκους καί τα παρουσιάζουν ος ελληνικά φορεσιές χορούς τραγούδια κ τ λ ….και γιατί δε παρουσιάζουν τα δικά τους του πολιτισμουτους…πχ… Να λέει αυτό είναι απο τη χόρα μας…όχι να παρουσιάζει φορεσιά μη ελληνική και να χορευη ελληνικό τσάμικο

 2. Καθηγητής

  Ενδιαφέρονται οι γύφτοι για σχολεία;
  Δεν νομίζω.

 3. Ανώνυμος

  Παλαιότερα ο θρησκευτικός πολιτισμός του κάθε λαού, νομιμοποιούσε μικτό γάμο; Δηλαδή πάντρευε έλληνα μέ μαύρη; Η μαύρο με λευκή; Η αυτο απαγορευοταν με ποινι του θανατου; Γιατί σήμερα νομιμοποιουν μικτό γάμο; Ο χριστιανισμός είναι ελληνικός θρησκευτικός πολιτισμός, η ξενοφερτος; Εάν είναι ελληνικός θρησκευτικός πολιτισμός γιατί εξαπλώνεται σε άλλους λαούς πολιτισμούς χώρες; Εαν δέν είναι ελληνικός θρησκευτικός πολιτισμός ο χριστιανισμός πώς εισχώρησε στον ελληνικό πολιτισμό; Εάν είχαμε το δικό μας θρησκευτικό πολιτισμό σήμερα τών ελληνικό πώς θα ήμασταν;

 4. σφιχτήτι

  καλά ανώνυμε. ξέρω κάτι μεταναστάκια που ξέρουν καλύτερη ορθογραφία από σένα που είσαι απόγονος του Περικλέους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.