Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μιχάλης Καλογήρου: Ο δικηγόρος-σύμβουλος του Τσίπρα έγινε υπουργός Δικαιοσύνης

Μιχάλης Καλογήρου: Ο δικηγόρος-σύμβουλος του Τσίπρα έγινε υπουργός Δικαιοσύνης

Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει «άνθρωπο των ειδικών αποστολών» του Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικότερο όλων, το ταξίδι που έκανε προκειμένου να παραλάβει από τον Φαλτσιανί δύο πανομοιότυπα USB με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε ελβετική τράπεζα. Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, νομικός στο επάγγελμα, 42 ετών, είναι ο άνθρωπος που επέβλεπε όλα τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες πριν πάνε προς ψήφιση στη Βουλή.

Εκ των πραγμάτων, γνώριζε από πρώτο χέρι την απόδοση των υπουργών και χαίρει ευρείας εκτίμησης από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ο κ. Καλογήρου, διετέλεσε παλαιότερα νομικός σύμβουλος του Νίκου Παππά και είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος, ενώ συνέδραμε και στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Με σπουδές στην Ιταλία, όπου και εργάστηκε για ένα διάστημα πριν επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα το 2001, συνεργάστηκε αρχικώς με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, όπως του Φ. Κουβέλη, καθώς και στην ομάδα του εκλιπόντος Γ. Σταμούλη για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου από τους Ναζί. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα που συνδέονται με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στη δικηγορική εταιρεία του Σωτήρη Φέλιου, με δραστηριοποίηση στο Δίκαιο των ΜΜΕ.

Είναι μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από μαθητής.

 iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.