Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μικρά και χαριτωμένα  από την σημερινή κινητοποίηση για τα διόδια

Μικρά και χαριτωμένα  από την σημερινή κινητοποίηση για τα διόδια

μικρά

Οι κεραίες του agrinionews.gr έφτασαν στην κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στον κόμβο Αγγελοκάστρου σήμερα, σε μια δύσκολη μέρα που ίσως απέτρεψε κάμποσους  από το να δώσουν βροντερό «παρών».

 

*Ο πρόεδρος της Ρίγανης το είπε αλλά δεν ξέρουμε αν το πίστευε. «Όταν ξανακάνουμε κινητοποίηση θα είμαστε πολλοί  περισσότεροι». Συνήθως οι συνέχειες στις κινητοποιήσεις έχουν φθίνουσα πορεία, πάντως…

 

*Κανα-δυο διερχόμενοι πάντως έδειξαν θορυβημένοι που σηκώθηκαν οι μπάρες. Μια νεκροφόρα(!)γύρισε με την όπισθεν(!)για να πάρει διαβεβαίωση ότι μπορεί να περάσει από τον υπάλληλο των διοδίων. Σε μια άλλη περίπτωση ο οδηγός έδειξε πρόθεση να πληρώσει οπότε ακούστηκε από κάποιον εκ των ακτιβιστών το «έλα, άιντε πέρνα, που κάνεις πως δεν θες κιόλας»!

 

*Αρκετά τα κορναρίσματα συμπαράστασης. Τα περισσότερα από νταλίκες ασφαλώς…

 

*Ευγενικοί και διακριτικοί οι αστυνομικοί. Από έναν ασύρματο ακούστηκε σε κάποια στιγμή «ελέγξτε δεξιά και αριστερά μην έχουμε κανένα ατύχημα και αφήστε τους να κάνουν την κινητοποίησή τους».

 

*Δεν είδαμε πανό συμπαράστασης από σωματεία. Μάλλον έχουν αλλάξει οι εποχές. Κάποιο γνωστό σωματείο π.χ. εξέφρασε την συμπαράστασή του με ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο, ο τελευταίος-όπως πάντα- έπαιξε γερά το θέμα, όμως σήμερα δεν ήταν κανένας στην κινητοποίηση…

 

*Ακούστηκε και το απαραίτητο «οι δρόμοι είναι δημόσιοι, δεν είναι των εργολάβων». Κάμποσοι μειδίασαν. Κάποιος είπε «αν έφτιαχνε τους δρόμους μόνο του το ελληνικό Δημόσιο ακόμα χωματόδρομους θα είχαμε».

 

*Πολλοί παριστάμενοι είχαν όρεξη και για πλακίτσα μεταξύ τους. Το πιο συχνό πείραγμα των ντόπιων μεταξύ τους ήταν το «Φρουρά! Που είναι η φρουρά;!», μάλλον γιατί είναι το σλόγκαν που έχει αποτυπωθεί εντονότερα από την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα…

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. RIPT

    Δε λενε που μπηκανε τα χωρια τους στο χαρτη! Που για να τα βρεις πριν επρεπε να εχεις βαρβατο GPS (αγορασμενο, οχι απ αυτα τα τζαμπα που κατεβαζεις στο κινητο) και τερμα το ζουμ… Στο κατω κατω μπορουν να χρησιμοποιουν το παλιο οδικο δικτυο, που χρησιμοποιουσαν τοσα χρονια, χωρις διοδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.