Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

“Οι μικροί Φαρισαίοι” από τη Θεατρική Ομάδα του Λυκείου Βόνιτσας

afisa theatrikou lykeiou vonitsas 2017
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στον προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Βόνιτσας στις 21.30 η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Βόνιτσας θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά «Οι Μικροί Φαρισαίοι».

Το πασίγνωστο θεατρικό, ανέβηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από το ΓΕΛ Βόνιτσας, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μαθητές του Λυκείου Βόνιτσας είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση.

Υπεύθυνοι καθηγητές του θεατρικού που έχουν δουλέψει εντατικά μαζί με τα παιδιά για να βγεις αυτή η υπέροχη παράσταση είναι οι καθηγητές Ασπρογέρακας Αντώνης, Κοτρώτσος Ιωάννης και Τσακίρη Βασιλική.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο «Μικροί Φαρισαίοι» γράφτηκε το 1954, και είναι μια ξεκαρδιστική σάτιρα που καυτηριάζει σκανδαλώδεις κοινωνικές καταστάσεις, ίδιες και απαράλλακτες με αυτές που ταλαιπωρούν την Ελλάδα σήμερα.

Θέμα του, είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό ανομήματα, απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες με τη φιλάνθρωπο συμμετοχή τους σε φιλόπτωχα ταμεία σε ανάλογους συλλόγους, οργανώσεις και άλλα.

Ο Ψαθάς στους Μικρούς Φαρισαίους ξεπέρασε τον εαυτό του σε κωμικά ευρήματα και σπαρταριστές ανατροπές.

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Παντελής Αποστολάκης, προσκαλεί σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου να παρακολουθήσετε στις 21.30 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βόνιτσας μια ξεχωριστή και επίκαιρη θεατρική παράσταση και να χειροκροτήσουν – στηρίξουν όλοι μαζί τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στην παράσταση του θεατρικού έργου “Οι Μικροί Φαρισαίοι”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.