Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Το Μικρό Θέατρο Αγρινίου παρουσιάζει στην Αθήνα τη βρεφική παράσταση «Κοίτα»

Το Μικρό Θέατρο Αγρινίου παρουσιάζει στην Αθήνα τη βρεφική παράσταση «Κοίτα»

Το Μικρό θέατρο Αγρινίου μεταφέρει δύο παραγωγές του στην Αθήνα για τη νέα θεατρική σαιζόν. Η παράσταση “Από πρώτο χέρι” με θέμα τα καπνά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, θα παίζεται στο θέατρο Θησείον από 7 Οκτώβρη έως 3 Δεκέμβρη.  Η βρεφική παράσταση “Κοίτα! της Κατερίνας Καραδήμα ” που παιζόταν πέρυσι στο Μικρό Θέατρο, θα παίζεται στο θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου από 1 Οκτώβρη έως 3 Απριλίου.

dsc_0190-2Το ΠΟΡΤΑ συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Μικρό Θέατρο Αγρινίου και παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση “Κοίτα!”

Ξυπνάει,παίζει,κρύβεται,φυσάει,ρίχνει,ανάβει,σβήνει,φοράει,χορεύει,βρέχει,πίνει,νυστάζει,μαμά,κοίτα!

Το ΠΟΡΤΑ συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Μικρό Θέατρο Αγρινίου και παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση “Κοίτα!”, την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρόπου λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.
Το Μικρό Θέατρο γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Αγρίνιο από την ηθοποιό, σκηνοθέτη και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Κατερίνα Καραδήμα. Η βρεφική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου “Έλα, έλα” ενέπνευσε την ενασχόληση της Κατερίνας και της ομάδας της με το ιδιαίτερο αυτό είδος θεάτρου, οδηγώντας τους σε σ’ ένα πλούσιο ταξίδι που περιελάμβανε ενδελεχή έρευνα (παρατήρηση παιχνιδιού βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κ.ά.), σημαντικά σεμινάρια και φεστιβάλ (“La baracca testoni ragazzi” της Μπολόνια κ.ά.) και αμέτρητες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση του Μικρού Θεάτρου συστηματοποιήθηκε μέσα από την εκπαίδευση, με τη δημιουργία εργαστηριακών τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού και υποκριτικής, και μετουσιώθηκε στην παραγωγή παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες.

Και κάπως έτσι, λίγο μαγικά, αυτή η έμπνευση επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Στο ΠΟΡΤΑ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Κατερίνα Καραδήμα

Σκηνικά – κοστούμια – εικαστική σύνθεση: Λίλη Κυριλή

Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας

Φωτογράφιση: Γιώργος Κατσιπάνος

 

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 1  Οκτωβρίου

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο

Ώρα: 12:00 πμ

Διάρκεια : 35’

Γενική είσοδος:  8 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: 210-7711333, 210-7780518

Μεσογείων 59

Παραγωγή: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

dsc_0221

dsc_0244

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.