Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μικρό Θέατρο: Το ταξίδι συνεχίζεται για ένατη χρονιά…

Μικρό Θέατρο: Το ταξίδι συνεχίζεται για ένατη χρονιά…


pol-mikro-theatro2
Για ένατη χρονιά το Μικρό Θέατρο ξεκινάει τη θεατρική του δράση με νέες ιδέες και όρεξη για δημιουργία. Έχοντας ήδη χτίσει μια «μικρή» ιστορία γύρω από το όνομά του και κυρίως  τη δουλειά του, συνεχίζει και φέτος με καλλιτεχνικούς και δημιουργικούς στόχους μέσα στην πόλη του Αγρινίου αλλά και έξω από αυτή.

pol-mikro-theatro1Πρόκειται για την ιδιωτική πρωτοβουλία της ηθοποιού – σκηνοθέτη και  εμψυχώτριας θεατρικού παιχνιδιού Κατερίνας Καραδήμα, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί ως θεατρικός χώρος και ως θεατρικό εργαστήρι, όπου λαμβάνουν χώρα μαθήματα, δρώμενα, σεμινάρια και παραστάσεις.
Στο  εργαστήρι λειτουργούν , τμήματα νηπίων, παιδιών δημοτικού, εφήβων και ενηλίκων, καθώς επίσης και τμήμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων σε δραματικές σχολές. Η υποκριτική, το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η δραματοποίηση κειμένων και παραμυθιών και η κατασκευή σκηνικών-κοστουμιών είναι κάποια από τα βασικά μαθήματα του εργαστηρίου που στοχεύουν σε μια ολοκληρωμένη αντίληψη του λόγου, του σώματος, της έκφρασης, της επικοινωνίας, της αισθητικής που συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο ηθοποιό, ερασιτέχνη ή μη. Κείμενα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο και τη λογοτεχνία, ιδέες και αξίες που στο τέλος κάθε θεατρικής χρονιάς γίνονται παράσταση.

Πρόκειται για  μια καλλιτεχνική φωλιά όπου ο μαθητής, μικρός ή μεγάλος ,μπορεί να διαπαιδαγωγηθεί θεατρικά και να εκφραστεί ελεύθερα, ενώ σε ότι αφορά το θεατή να παρακολουθήσει παραστάσεις σε έναν εναλλακτικό αμφιθεατρικό χώρο (90 θέσεων).

pol-mikro-theatro3Οι δουλειές του Μικρού Θεάτρου αποτελούν εμφανώς αντικείμενο συζήτησης τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό του πιστό κοινό ενήλικο ή παιδικό και τα τελευταία 2 χρόνια ακόμα και βρεφικό. Στην πόλη του Αγρινίου τα μωρά από 8 μηνών έως και τα νήπια 4 ετών, μπορούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο, όπως το «Κοίτα» και το «Έξω πάνω μέσα κάτω» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα.Είδος θεάτρου καθόλου συνηθισμένο στην Ελλάδα, μιας και οι βρεφικές παραστάσεις είναι δύο με τρεις σε όλη τη χώρα. Το Μικρό Θέατρο θα συνεχίσει λοιπόν και φέτος αυτο το βρεφικό εγχείρημα δημιουργώντας μια νέα βρεφική παράσταση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

pol-mikro-theatro4Στο Μικρό Θέατρο ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πειραματικές παραστάσεις πάνω σε κείμενα ή κάποια projects με πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές όπως η τελευταία devised παράσταση του τμήματος ενηλίκων «Τίποτα», η οποία μάλιστα θα επαναληφθεί αυτόν το χειμώνα.

Σημαντική εξέλιξη του Μικρού Θεάτρου είναι οι συνεργασίες του με το Θέατρο Πόρτα, το θέατρο Θησείον, το Bios,τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος.

pol-mikro-theatro5Παραγωγές όπως η παράσταση «Από πρώτο χέρι» με θέμα τα καπνά σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, αξίζει να σημειωθεί μιας και απασχόλησε για τέσσερα χρόνια θεατές του Αγρινίου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Το πιο σημαντικό όμως είναι ο κορμός του Μικρού Θεάτρου που είναι τα εργαστήρια και τα τμήματα όπου εκεί ζυμώνεται μια σημαντική θεατρική μαγιά νέων ανθρώπων μέσα από την  θεατρική παιδεία. Οι αυριανοί θεατές που θα εκτιμήσουν και θα σεβαστούν και θα κατανοήσουν το θέατρο και τον πολιτισμό αλλά κυρίως που θα είναι σε μια πνευματική, δημιουργική εγρήγορση.Μια εγρήγορση που δεν ευχαριστεί όλους αυτούς που μας θέλουν πρόβατα με τον ένα ή άλλο τρόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Καραδήμα.

pol-mikro-theatro6Η Κατερίνα Καραδήμα φέτος σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα» στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος,τη βρεφική παράσταση «Έξω πάνω μέσα κάτω» στο θέατρο Πόρτα και την παιδική παράσταση «Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη» στο Εθνικό Θέατρο.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ. 2641046619

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

pol-mikro-theatro7

pol-mikro-theatro8 pol-mikro-theatro9 pol-mikro-theatro10 pol-mikro-theatro11 pol-mikro-theatro12 pol-mikro-theatro13 pol-mikro-theatro14 pol-mikro-theatro15

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.