Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Αρχαία στο γυμνάσιο – Λιγότερα μαθήματα κατά 3 ώρες

Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Αρχαία στο γυμνάσιο – Λιγότερα μαθήματα κατά 3 ώρες

gumnasio-708_0Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα γυμνάσια μέσα στο καλοκαίρι ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως «κλείδωσε» η μείωση των ωρών των Αρχαίων Ελληνικών. κατά μία ώρα και συνολικά μειώνονται οι ώρες των μαθημάτων εβδομαδιαίως, από 35 σε 32.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Παράλληλα, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.