Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μητσοτάκης-Βαρεμένος: διαξιφισμός γύρω από μια αισχρή τροπολογία

Μητσοτάκης-Βαρεμένος: διαξιφισμός γύρω από μια αισχρή τροπολογία

βουλή

Καιρό είχε να συμβεί κάτι τέτοιο, έγινε πριν λίγη ώρα στη Βουλή. Χρέη προεδρεύοντος λόγω απουσίας του κυρίου Βούτση έκανε ο δικός μας βουλευτής, Γιώργος Βαρεμένος, ενώ στο βήμα ήταν ο αρχηγός της ΝΔ. Ο τελευταίος μιλούσε για την τροπολογία που πήγε να περάσει η κυβέρνηση μαύρα μεσάνυχτα χτες, μπας και κοιμάται το Σώμα και δεν πάρει χαμπάρι κανένας. Κάποια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην διαδικασία-τελικά αποσύρθηκε η τροπολογία μετά από κράξιμο-είπε: “Δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία αυτό το πράγμα”.

Οπότε τον διακόπτει ο Γ. Βαρεμένος και τον ρωτά: “Δεν κατάλαβα κύριε Μητσοτάκη, αν δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, τότε τι είναι;”, επιμένοντας μάλιστα πολλές φορές.

Καθώς δεν είναι καθόλου συνηθισμένο ο προεδρεύων,ειδικά αν λείπει ο Πρόεδρος, να διακόπτει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της ΝΔ του απάντησε “ο τρόπος που με διακόψατε επιβεβαιώνει αυτό που λέω περί αυταρχισμού”.

Φάνηκε να αναδιπλώνεται ο Γ. Βαρεμένος αλλά η αντίδραση ήταν αξιοσημείωτη. Δεν ξέρουμε αν έχει σχέση το τι περιελάμβανε αυτή η τροπολογία των 85 σελίδων που κατατέθηκε, φυσικά σε άσχετο νομοσχέδιο.

Απεριόριστες προσλήψεις υπαλλήλων για κάλυψη επειγουσών αναγκών!Επέκταση σε όλους όσους δουλεύουν στο “άσυλο” επιδόματος 150 ευρώ! Διαγωνισμούς με εξαίρεση για κυλικεία και άλλα…κομφόρ στα hot spot, χωρίς καμιά ανακοίνωση!

Και το καλύτερο; Λιγότερα χρόνια παραμονή στη χώρα ως προϋπόθεση για μόνιμα χαρτιά σε αλλοδαπούς, ευκολότερη προσωρινή παραμονή και λιγότερους περιορισμούς στο άσυλο.

Ίσως να προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βαρεμένου το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, η αρρώστια του επαγγέλματος που δεν περνάει έτσι εύκολα. Πάντως η τροπολογία αυτή, η οποία προς το παρόν μαζεύτηκε όπως ήρθε, σε κάποιο σημείο είχε κι ένα ωραίο:”Αυτόματη αντικατάσταση σε περίπτωση…κένωσης οποιασδήποτε θέσης”! “Εκκένωσης” θα ήθελαν να πουν τα παιδιά, καθώς κένωση είναι άλλο πράγμα, όπως έχει εξηγήσει πολλάκις ο Μπαμπινιώτης…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Θίχτηκε ο ΒΟΛευτής του νομού μας Βαρεμένος …

    Όσο για την ΝΤΡΟΠΟλογία των απεριόριστων προσλήψεων ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ και να ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ όταν θα πληρώνουν τους αριστερούς φόρους…

    Πάντως δεν βλέπω κάποιο σχόλιο από τους Συριζαίους της σελίδας. Ούτε εδώ ούτε στο προηγούμενο άρθρο με την επίθεση της κυβέρνησης στο “Παραιτηθείτε”…

    Πλήρωνε μλκ νεοέλληνα να διορίζουν συγγενείς και γκόμενους!! Πλήρωνε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.