Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δημήτρη Τσούκα

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Συγκίνηση στα  αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δημήτρη Τσούκα

Με μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα ,Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, το πρωί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δεκανέα Δημητρίου Τσούκα, ο οποίος απήχθη και εκτελέστηκε από τουρκοκύπριους εξτρεμιστές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο στις 03 Φεβριυαρίου 1965.

Τραγικές φιγούρες στην τελετή που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Τσούκα, στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας, ήταν τα αδέλφια του.

Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αβάσταχτος και βουβός. Η περηφάνια για την γενναιότητα, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ο αδελφός τους στα πεδία των μαχών αμέτρητη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης, έκανε ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο του νεκρού Ήρωα και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια της προτομής .

Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στην οικογένεια του ήρωα Δημήτρη Τσούκα, την οποία παρέλαβε ο αδελφός του Γεώργιος Τσούκας μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλη Καλαντζή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων. Συγκεκριμένα κατέθεσαν οι Εκπρόσωπος του Γενικό Επιτελείο Στρατού, δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλης Καλαντζής, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης, εφημέριος του χωριού π. Θεόδωρος κτίστης, η Αρχιφύλακας του Α.Τ. Ακτίου-Βόνιτσας Παλιογιάννη και από την οικογένεια του ήρωα δεκανέα οι Κωνσταντίνος , Γεώργιος και Θεοδώρα Τσούκα).

Περισσότερες φωτό (της Στέλλα Λιάπη) στο  xiromeronews.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.