Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Μουσικο-ποιητική βραδιά στο Αγρίνιο από τη Βιβλιοθήκη Σπάρτου (φωτο)

Γράφει ο Απόστολος Κων/νου Καρακώστας

Χθες, βράδυ Παρασκευής 3 του Μάη, στο Εναλλακτικό καφενείο Σείριος στο Αγρίνιο, ο σύλλογος εθελοντών της βιβλιοθήκης Σπάρτου Αμφιλοχίας διοργάνωσε μια ποιητική βραδιά.

Φίλοι της ποίησης και της μουσικής ήρθαν στον Σείριο και γέμισαν τον χώρο εντός και εκτός.

Επί τρεις ώρες οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν απαγγελίες ποιημάτων και εξαιρετικών γνωστών τραγουδιών.

Εκ μέρους των εθελοντών της βιβλιοθήκης ο κύριος Γεράσιμος (Μάκης) Νικολέτος καλωσόρισε τους φίλους της ποίησης και σύστησε τους καλλιτέχνες στο κοινό.

Με το ξεκίνημα της εκδήλωσης, στην μνήμη του Αγρινιώτη εκλιπόντος πρόσφατα Μουσουργού Δημήτρη Α. Παπαποστόλου, ο δικηγόρος κύριος Γιάννης Μπαρδάκης αναφέρθηκε στην προσφορά του στην κοινωνία της πόλης και όχι μόνο, διάβασε ένα σύντομο βιογραφικό και απήγγειλε το τελευταίο ποίημα του Τάκη με τίτλο «Εκ βαθέων».

Συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Παπαποστόλου συγκινήθηκαν όχι μόνο για το περιεχόμενο του ποιήματος αλλά και για τον τρόπο που η ομάδα εθελοντών της βιβλιοθήκης Σπάρτου ξεκίνησε την ποιητική της βραδιά τιμώντας έναν εξαιρετικό συμπολίτη μας με καταγωγή από την Πετρώνα του ορεινού Βάλτου.

Ακολούθησε μελοποιημένη μουσική από τις γνωστές εξαιρετικές καλλιτέχνιδες κυρία Ανδριανή Ζαγγανά στην κιθάρα και τραγούδι και κυρία Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου στο πιάνο και τραγούδι.

Στα διαλλείματα των τραγουδιών ο κύριος Κώστας Γεννάτος από το Θεατρικό τμήμα του Δήμου Αμφιλοχίας, και η κυρία Δήμητρα Γκέκα, απάγγειλαν ποιήματα που βραβεύτηκαν στον περσινό 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης που κάθε χρόνο διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Σπάρτου.

(Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης της Βιβλιοθήκης, καθώς οι ποιητικές συμμετοχές-άνω των 200- βρίσκονται στα χέρια της ελεγκτικής επιτροπής.)

Και εκεί που η εκδήλωση σχεδόν ολοκληρώθηκε, πήρε το μικρόφωνο ο γνωστός σε πολλούς στην πόλη του Αγρινίου και όχι μόνο, νεαρός τραγουδιστής έκπληξη Ανδρέας Φούκας και με την ποιοτική και δυνατή του φωνή έδωσε παράταση της ψυχαγωγίας των «τυχερών» που μείναμε μέχρι τα μεσάνυχτα!

Ήταν μία εξαιρετική βραδιά, τα είχε όλα! Την διοργάνωση, τις απαγγελίες ποιημάτων, την νοσταλγική μουσική, τα αγαπημένα τραγούδια, αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση των ακροατών σε καφέδες και ποτά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες καθώς και από το προσωπικό του Σείριου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης πολλοί συντοπίτες μας «κοντοστέκονταν» στα πεζοδρόμια της οδού Π. Σούλου και απολάμβαναν τα δρώμενα, αν ο χώρος ήταν μεγαλύτερος είναι σίγουρο ότι θα καθότανε!

Πολλές ευχαριστίες για τους φίλους εθελοντές της Βιβλιοθήκης Σπάρτου που στην δύσκολη εποχή μας προσφέρει ποιοτικές «εναλλακτικές» απολαύσεις, ακόμη και εκτός της έδρας της.

Αν κανείς ενδιαφέρεται για ποιητικές και συγχρόνως συλλεκτικές εκδόσεις, μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο του περσινού 3ου ποιητικού διαγωνισμού από το Εναλλακτικό καφενείο στην πλατεία Δημοκρατίας, αρχή της οδού Π. Σούλου, μετά τις 09.00 το πρωί σε πολύ χαμηλή τιμή συγκρινόμενη με την ποιότητα της έκδοσης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.