Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Ναύπακτος: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Αρχιστράτηγου Τάσου Καρατάσου

prosklisi-karatasos

Η Αδελφότης Ναυπακτίων Αττικής «Ο Έπαχτος» προσκαλεί στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Αρχιστρατήγου Μακεδονικών Επαναστατικών Σωμάτων Τάσου Καρατάσου που θα τελεστεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2019 και ώρα 9:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.
Ο Τάσος Καρατάσος από νεαρή ηλικία πολέμησε στα βουνά της Μακεδονίας τον Οθωμανό κατακτητή και ονομάστηκε αρχιστράτηγος.
Με ξεκληρισμένη την οικογένειά του από τον εχθρό σε αντίποινα των νικών του, συνέχισε την πολεμική διαδρομή του νοτιότερα στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ακαρνανία και στη Μεσσηνία. Αποκαμωμένος, πια. βρίσκει στον ελεύθερο Έπαχτο τη φιλόξενη πατρίδα που αποζητούσε. Πέθανε το 1830 σε ηλικία 66 ετών και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο που υπήρχε πέριξ του ναού της Αγίας Παρασκευής της πόλης.
“Ο συμβολισμός του προσώπου του Τάσου Καρατάσου είναι ικανός να τονώσει την ιστορική μας μνήμη και την πεποίθηση ότι καθένας από εμάς μπορεί να είναι ένας αγνός και έντιμος πατριώτης.
Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, Κωνσταντίνος Βουτσινάς.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.