Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Η Ναύπακτος στο έλεος των ανεγκέφαλων – Έβαψαν με σπρέι μνημεία της πόλης (video)

nafpaktos-vandalismos

Κάποιοι φρόντισαν να κάνουν ορατές τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε ολόκληρη την πόλη της Ναυπάκτου. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να το κάνουν πάνω στα μνημεία της πόλης.

Όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά η Ναύπακτος βρίσκεται στο έλεος των ανεγκέφαλων και πρέπει να διεκδικεί τον «τίτλο» της πρώτης πόλης στην Ελλάδα που δεν σέβεται τα μνημεία της.

Προχθές είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με τον νέο φωτισμό στο λιμάνι. Λίγο αργότερα καταστράφηκε και αυτός. Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι κάποιοι έγραψαν με σπρέι πάνω στο ρολόι της πόλης και λίγες ημέρες αργότερα το έγραψαν ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να είναι ορατό σε ολόκληρη την πόλη. Στο άγαλμα του Ανεμογιάννη έγινε το ίδιο όπως φαίνεται και στα video που ακολουθούν.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Πρώτα βέβαια η αρχαιολογική υπηρεσία να καθαρίσει τα μνημεία της πόλης και επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο και την Αστυνομία να τα προστατέψει.

Τα μνημεία της πόλης δεν κινδυνεύουν από τις φωτογραφίες και τους επισκέπτες, αλλά από τους ντόπιους ανεγκέφαλους που θέλουν προκλητικά να επαναλαμβάνουν πράγματα που μας προσβάλουν όλους.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Εικόνες από το ρολόι:

Εικόνες από το άγαλμα του Ανεμογιάννη:

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.