Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ναύπακτος: Ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα στον οικισμό Ρομά

Ναύπακτος: Ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα στον οικισμό Ρομά

Ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα στον οικισμό Ρομά στη Ναύπακτο απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Δυτικής, Στερεάς Ελλάδας Φώτιος Κουτροπάνος και ο ειδικός διαμεσολαβητής, μέλος Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών Παραρτήματος Ρομά-Κέντρου κοινότητας Ναυπακτίας και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Γιάννης Μανιατης. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
αγαπητοί συνδημότες και συνδημότριες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας καθησυχάσουμε σε ότι αφορά την κατάσταση “Κορονοϊός και Ρομά”, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης για την διασπορά του Κορονοϊού, Οι κάτοικοι και όλες οι οικογένειες Ρομά που διαμένουν στους οικισμούς του Δήμου μας έχουν ενημερωθεί και ήδη έχει γίνει μια πρώτη διανομή υλικών απολύμανσης και καθαριότητας (απολυμαντικές χλωρίνες, αντιβακτιριακά σαπούνια,κ.λ.π.) το οποίο βάρος της όλης ενέργειας σήκωσε σε συνεργασία με τον κο Δήμαρχο, ο Διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, κος Γιάννης Μανιάτης.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έγινε επίσκεψη ειδικού συνεργείου απολύμανσης το οποίο συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της περιφέρειας και με τη συνοδεία του Διαμεσολαβητή μας έκανε καταγραφή των αριθμού των κατοικιών, στους οικισμούς στο Σκα και στο Πούντο, για την προετοιμασία και παραγματοποίηση της διαδικασίας της απολύμανσης. Αυτό που απομένει είναι η επίσημη ενημέρωση και ειδοποίηση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σύμφωνα με την υπ’αρ. 20210/27.03.2020 απόφαση Υπ.Εσωτερικών εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 10.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση ενεργειών και δράσεων για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών Ρομά που διαβιούν στους οικισμούς του Δήμου Ναυπακτίας.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση με τη κατάσταση των Δήμων καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Ως εκ τούτου όπως καταλαβαίνετε έχουν γίνει ενέργειες και ευελπιστούμε να γίνουν πιο πολλά ειδικά με την οικονομική ενίσχυση που έλαβε ο Δήμος Ναυπακτίας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα είμαστε σε εγρήγορση και σας παρακαλούμε ως μέσα έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης να παρακολουθήσετε κι εσείς την διαδρομή απορρόφησης του κονδυλίου που σας τονίζουμε είναι για ειδικούς λόγους και ειδικά για τα Ρομά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα
όλη η χώρα τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ο Ο
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ
ΡΟΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
(ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΜΕΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΥΤΡΟΠΑΝΟΣ
ΡΟΜΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ-
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ-
ΠΑΡ.ΡΟΜΑ-ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ.ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.