Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Νέα Δομή – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας

Νέα Δομή – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας

koi-kentro-koinotitas-amfiloxia
Σύμφωνα με τον αριθμό απόφασης 2/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφιλοχίας, συστάθηκε Κέντρο Κοινότητας. Η δομή στελεχώθηκε από Κοινωνική Λειτουργό και Διοικητική Υπάλληλο.
Αυτή τη στιγμή στεγάζεται στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας ενώ προβλέπεται η μεταφορά και συστέγασή του στο κτίριο όπου λειτουργεί το παράρτημα του ΙΚΑ και της Εφορίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι:

• Υποδοχή- ενημέρωση- υποστήριξη των πολιτών.
• Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές. Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασύνδεει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα: Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΦΚΑ κ.α.), για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των εν λόγο φορέων και υπηρεσιών.
• Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
• Υποστηρίζει την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων- Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου.
• Στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας θα ενταχθεί το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς και το ΤΕΒΑ. Οι δημότες του δήμου Αμφιλοχίας θα προσέρχονται στη δομή τόσο για τη συμπλήρωση της αίτησης όσο και για κάθε άλλη ενέργεια που αφορά τα προαναφερθέντα επιδόματα.

Η Δομή λειτουργεί ως κέντρο εξυπηρέτησης και υποστήριξης για τις ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού όπως, άποροι, άστεγοι, αλλοδαποί, άτομα με ειδικές ανάγκες ,γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άνεργους κ.λ.π.

Πηγή: e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.