Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου

Διοργανώθηκε από τη Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου, το Σύλλογο Δασκάλων Βόνιτσας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου. Ομιλητές της ήταν ο πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Γ. Κατσίφας και ο Κ.Τσόλκας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση αγνόησε τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών
καταθέτοντας « με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία» και αποφασίζοντας το άνοιγμα όλων των σχολείων «χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».

Επικρίνουν εξάλλου την Κυβέρνηση γιατί «ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία», ενώ απαιτούν «να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τζόζεφ

    Κατακλύστηκε η κάτω Πλατεία από το μαχόμενο, ρωμαλέο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι κυβερνώντες, έντρομοι , έχουν κρυφτεί κάτω από τα γραφεία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.