Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Νέες φήμες για έλευση και άλλων μεταναστών στο Μεσολόγγι

Νέες φήμες για έλευση και άλλων μεταναστών στο Μεσολόγγι

Οι πληροφορίες για εγκατάσταση και άλλων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό και το Μεσολόγγι φέρεται για άλλη μια φορά να είναι τόπος προορισμού.

Σύμφωνα με αυτές στα πλαίσια του προγράμματος Εστία ΙΙ που προβλέπει την δωρεάν στέγαση σε διαμερίσματα και ξενοδοχειακά καταλύματα νόμιμων και παράνομων μεταναστών, έχει κατατεθεί αίτηση και από ξενοδοχείο του Μεσολογγίου. Το ίδιο ξενοδοχείο φερόταν να είχε κάνει αίτηση και παλιότερα, αλλά τότε αποτράπηκε η μεταφορά μεταναστών. Πάντως ο ιδιοκτήτης του ερωτηθείς σχετικά από την ΑΙΧΜΗ αρνήθηκε ότι ισχύουν οι φήμες.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση και εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού η κυβέρνηση μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες από καταυλισμούς των νησιών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χρόνο με το χρόνο ο αριθμός αυτών αυξάνει στην χώρα ενώ η κυβέρνηση επανέφερε την εξέταση ασύλου που είχε παγώσει τον Μάρτη λόγω της επιχειρούμενης εισβολής από τον Έβρο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Μεσολόγγι φιλοξενεί ήδη εδώ και δεκαοκτώ μήνες μετανάστες, περίπου 220 σε αριθμό, ποσοστό που υπερβαίνει το 1% που διακηρύττει η κυβέρνηση ως όριο.

aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.