Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Η Βουλή εκλέγει Πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα, θα τον ψηφίσει η αντιπολίτευση

Η Βουλή εκλέγει Πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα, θα τον ψηφίσει η αντιπολίτευση

Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων -Τον ψήφισαν 283 βουλευτές

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Βούτση.

Η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης, καθώς την υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα θα στηρίξει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Μάλιστα ο κ. Τασούλας, αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που κατέχει από το 2015 η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.

Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, αφού τον ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με εξαίρεση το ΚΚΕ και συγκέντρωσε 283 ψήφους.

Παρακολουθείστε live από τη Βουλή τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Στις τρεις πρώτες θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής θα είναι οι:

Χαράλαμπος Αθανασίου,
Νικήτας Κακλαμάνης
Θανάσης Μπούρας

Στην θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.