Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Νικόλας Χαραλάμπους- Hellenic Seaplanes στο «Δυτικά Επιχειρείν»: «σύντομα θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα»- τι είπε για Τριχωνίδα

Νικόλας Χαραλάμπους- Hellenic Seaplanes στο «Δυτικά Επιχειρείν»: «σύντομα θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα»- τι είπε για Τριχωνίδα

«Αισιοδοξούμε πως σύντομα θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα καθώς ξεπεράστηκαν προβλήματα και νομικά θέματα», σημείωσε ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κατά την παρουσία του στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν» που διεξήχθη στο Αγρίνιο.

Ο κ. Χαραλάμπους μίλησε στο πλαίσιο της ενότητας «Τουρισμός, Επενδύσεις σε Υποδομές & Περιφερειακή Ανάπτυξη» εστιάζοντας στη νέα πνοή θετικών αλλαγών που φέρνουν στο μεταφορικό χάρτη της Ελλάδας η έλευση των υδροπλάνων και των υποδομών που υποστηρίζει την πτητική λειτουργία τους, τα υδατοδρόμια.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στο όραμα και τους στόχους της Hellenic Seaplanes, ως η αεροπορική εταιρεία που με τα υδροπλάνα της θα συνδέσει την Ελλάδα από λιμάνι σε λιμάνι προσφέροντας στο επιβατικό κοινό πτήσεις γρήγορες, ασφαλείς και οικονομικά προσιτές.

Παράλληλα κατά την ομιλία του εμβάθυνε στην υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου υδατοδρομίων που δημιουργείται και ενισχύεται μέρα με τη μέρα στην Ελλάδα, δίνοντας λεπτομέρειες για την πορεία των υδατοδρομίων και στη Δυτική Ελλάδα, με τις υποδομές σε Πάτρα, Κυλλήνη και Αμφιλοχία να έχουν τον πρώτο λόγο.

Δείτε την ομιλία του κ. Χαραλάμπους πατώντας το play 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πλάνο πτήσεων που σχεδιάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη διασύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με άλλους προορισμούς όπως τα νησιά του Ιονίου καθώς και λιμάνια και λίμνες της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Στις δηλώσεις του έκανε αναφορά στο υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας που βρίσκεται στην τελική ευθεία των αδειών περιβαλλοντικών ορών ενώ σημείωσε πως γίνονται συζητήσεις με τον δήμαρχο Μεσολογγίου και για την περιοχή του Αστακού.

Ερωτώμενος ειδικότερα για την Τριχωνίδα ανέτρεξε στην αίτηση της εταιρείας το 2016 για να της παραχωρηθεί χώρος, χωρίς όμως η υπόθεση να προχωρήσει. Επισήμανε την ανάγκη το υδατοδρόμιο Τριχωνίδας να τεθεί εκ νέου στο τραπεζι των συζητήσεων και χαρακτηριστικά σχολίασε πως «η Τριχωνίδα που από ψηλά θυμίζει Ελβετία δεν έχει λάβει την αξία που της πρέπει».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.