Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Νίκος Χουντής από Αγρίνιο: “Στις ευρωεκλογές που έρχονται η ΛΑΕ θα είναι πιο ισχυρή”

Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και εκ νέου υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της, Νίκος Χουντής, βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο όπου παρέθεσε συνέντευξη τύπου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές, την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την Λαϊκή Ενότητα σε διάφορους τομείς αλλά και τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στις ερχόμενες ευρωεκλογές η ΛΑΕ θα είναι ακόμη πιο ισχυρή.

Τον κ. Χουντή προλόγισε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας, Γιώργος Παληγεώργος.

Μέρος της αρχικής τοποθέτησης του κ. Χουντή:

“Στις ευρωεκλογές που έρχονται η ΛΑΕ θα είναι πιο ισχυρή από την προηγούμενη παρουσία της.

Το πραγματικό δίλημμα απέναντι σε αυτή την ΕΕ είναι πόσο ενισχυμένες θα είναι οι δυνάμεις της ανυπότακτης αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στόχος αυτής της αριστεράς είναι να ανακόψει αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και προτείνουμε ότι η λύση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και ΕΕ.

Καταγγέλλω τον παράνομο, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό τρόπο από την διακομματική επιτροπή. Είμαστε κόμμα με παρουσία στην ευρωβουλή και που σχεδόν φτάσαμε το 3%. Υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εσωτερικών. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν η προβολή μας από την κρατική τηλεόραση και τα υπόλοιπα κανάλια είναι ελάχιστη. Τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που στο όνομα της αριστεράς ποινικοποίησε τους αγώνες.

Να πηγαίνεις στην προεκλογική περίοδο και ο επικεφαλής ενός κόμματος να διώκεται για την πολιτική του δράση.

Πηγαίνουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές έχοντας θετικό προϋπολογισμό στο ευρωκοινοβούλιο και στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι γνωστή η δράση μας κατά των εγκαταστάσεων μονάδων βιορευστών και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Τα προβλήματα περιβάλλοντος που εμφανίζονται στην Ελλάδα έχουν πάντα ένα κοινό. Τα βιορευστά, τα αιολικά πάρκα κλπ. Ή θα κλείσουμε τα μάτια για να γίνουν επενδύσεις που θα φέρουν χρήματα, τα οποία δεν φέρνουν, ή θα προστατέψουμε το περιβάλλον και τη ζωή των πολιτών.

Για να ολοκληρώσω την αρχική εκτίμηση γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μας αναγνωρίζουν όλοι ότι δεν συμβιβαστήκαμε και δεν κολλήσαμε σε καρέκλες. Χρειάζεται δουλειά και πρέπει να συνεχίσουμε”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.