Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020

Νίκος Σκιαδάς: προκαλούν ικανοποίηση οι εξαγγελίες για τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου

Kατά την επίσκεψη χθες στο Αγρίνιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έγινε γνωστό πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για τη δημιουργία διαχρονικού μουσείου στις Kαπναποθήκες Παπαπέτρου ενώ το Υπουργείο θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για να ενταχθεί στο επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Για την εξέλιξη αυτή ο πρώην πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σκιαδάς εκφράζει την ικανοποίηση του αναφέροντας τα ακόλουθα:

Προκαλεί σε μένα και στην Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία ιδιαίτερη ικανοποίηση η ενημέρωση του Δημάρχου Αγρινίου ότι η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Φαρμάκης εξήγγειλαν ότι για το έργο αξιοποίησης των Καπναποθηκών Παπαπέτρου σαν Διαχρονικό Μουσείο θα χρηματοδοτηθεί άμεσα η μελέτη του από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος και η μουσειολογική μελέτη θα γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού
Το έργο αυτό αναδείξαμε σαν βασικό ταυτοτικό έργο για το Αγρίνιο, την πόλη του Καπνού της νοτιάς Ελλάδος ,τον Μάιο του 2008 με μια μεγάλη ημερίδα σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.
Μετά από 10 και πλέον χρόνια από τότε φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθεί αυτό το εμβληματικό για την Αιτωλοακαρνανία έργο.
Ευχαριστούμε για αυτό την Υπουργό κ.Μενδώνη, την ακούραστη Προϊσταμένη κ. Βικάτου, το Δήμαρχο μας κ. Παπαναστασίου και τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη που είναι γέννημα και θρέμμα της ρίζας του καπνού στο Αγρίνιο που από τις πρώτες προτεραιότητες του είναι το πολυμουσείο στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου.
Εγώ προσωπικά θεωρώ σημαντική αυτή τη στιγμή γιατί επιμείναμε όλα αυτά τα χρόνια για να ωριμάσει στην κοινωνική συνείδηση η ανάγκη διάσωσης και αξιοποίησης αυτού του μοναδικού βιομηχανικού κτηρίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.