Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: αρνητικά τα τεστ όσων υποβλήθηκαν μετά τα κρούσματα στην παθολογική

Νοσοκομείο Αγρινίου: αρνητικά τα τεστ όσων υποβλήθηκαν μετά τα κρούσματα στην παθολογική

Η περαιτέρω διασπορά κορωνοϊού φαίνεται πως αποφεύχθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά τα 11 κρούσματα σε ασθενείς της παθολογικής κλινικής που εντοπίστηκαν χθες.

Τα rapid τεστ στα οποία υποβλήθηκαν επαφές, αποκλειστικές και υγειονομικό προσωπικό υπήρξαν αρνητικά.

Είναι προφανές πως η χθεσινή ήταν μια δύσκολη ημέρα στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τη Συντονιστική Επιτροπή να συσκέπτεται τις βραδινές ώρες, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ.Καρβέλη, για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης παρουσία και κλιμακίου του ΕΚΑΒ.

Τρεις ασθενείς της παθολογικής, με τα σοβαρότερα νοσήματα, που κόλλησαν κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στα Γιάννενα όπου νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Οι άλλοι πλέον μεταφέρθηκαν στην κλινική covid του Αγρινίου.

Παράλληλα ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και έγιναν απολυμάνσεις.

Δεν υπάρχει πάντως αξιόπιστη απάντηση για το πως επήλθε η διασπορά στους ασθενείς που νοσηλεύονταν μάλιστα σε διαφορετικούς θαλάμους. Αν δηλαδή φορέας του ιού υπήρξε συνοδός ασθενούς ή στέλεχος του υγειονομικού προσωπικού ή κάποιος εκ των ασθενών της παθολογικής.

Παράλληλα έχουν αυστηριοποιηθεί οι περιορισμοί για τους συνοδούς ασθενών που επιτρέπονται μέχρι δύο το πολύ και αυτοί εναλλάξ. Τα επισκεπτήρια εξάλλου έχουν απαγορευθεί προ πολλού.

Φωτό αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.