Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Νοσοκομείο Αγρινίου: παλινωδίες για τη ΜΕΘ, τώρα λένε για την 13η Σεπτεμβρίου…

Νοσοκομείο Αγρινίου: παλινωδίες για τη ΜΕΘ, τώρα λένε για την 13η Σεπτεμβρίου…

13η Σεπτεμβρίου προσδιορίζεται πλέον ως η νέα  ημερομηνία επαναλειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει κλειστή από τις αρχές Ιουλίου.

Οι παλινωδίες αναφορικά με τη ΜΕΘ εκθέτουν τις τοπικές υγειονομικές αρχές που δεν είναι καν σε θέση να δεσμευτούν για αξιόπιστα χρονοδιαγράμματα για ένα ζήτημα που «καίει» την τοπική κοινωνία.

Το κλείσιμο της μονάδας έγινε στον απόηχο των αποκαλύψεων για απόλυτη θνητότητα στους ασθενείς covid και αρχικώς υποστήριζε η 6η ΥΠΕ πως η αναστολή λειτουργίας έγινε για…λόγους συντήρησης.

Στη συνέχεια διαρρέονταν (υπήρχε και έγγραφο) για λειτουργία την 23η Αυγούστου , κάτι άλλωστε που είχε αναφέρει η προσωρινή διοικήτρια στη συνάντηση της με τη Χριστίνα Σταρακά.

Τελικώς και η ημερομηνία αυτή πέρασε και αυτό που συνέβη ήταν η έλευση κλιμακίου του ΟΔΙΠΥ που εντρύφησε στα ζητήματα που αφορούν την τεχνική και νοσηλευτική υπηρεσία και τους χώρους του Νοσοκομείου. Φέρεται μάλιστα οι ιθύνοντες να καταλήγουν στην απόφαση η ΜΕΘ να λειτουργήσει για όλα τα νοσήματα, να επανέρθει δηλάδη στην προ-covid κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι χειρισμοί και σε αυτό το ζήτημα έχουν αποτύχει παταγωδώς και κάποια στιγμή οφείλει η πολιτική ηγεσία να αναζητήσει ευθύνες. Η ηγεσία που ξήλωσε τον πρώην διοικητή αλλά ακόμη δεν έχει ορίσει το διάδοχό του…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Nick

  Ε όπως κλείσατε τη ΜΕΘ ,κλείστε και τη χειρουργική τώρα
  Άλλωστε η παρέα ξέρει τη δουλειά της
  ….αφού ένας υπουργός είναι αφαντος

 2. Δημήτρης κοντονικας

  Ελλας
  Ελλάς
  Μάριος Σαλμας
  Ζητω ο καραγκούνης
  Δώστε και σε εμάς

 3. Ανωνυμος

  Καλώς τα σκυλάκια του ΣΥΡΙΖΑ βγάλατε κεφάλι πάλι θα σας κοπεί πάλι όμως .Άιντε κάντε καμία δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.