Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: προθυμία γιατρών για τον εμβολιασμό, παράπονα για τον αιφνιδιασμό

Νοσοκομείο Αγρινίου: προθυμία γιατρών για τον εμβολιασμό, παράπονα για τον αιφνιδιασμό

95% του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αγρινίου δήλωσε τη συμμετοχή του στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό ενώ στο υπόλοιπο προσωπικό η συμμετοχή αγγίζει το 70%.

Δυσαρεστημένοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά απολύτως πρόθυμοι να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό είναι οι γιατροί του δημοσίου συστήματος υγείας.

Αυτό προκύπτει από τα ανεπίσημα στοιχεία σε όλη τη χώρα αλλά και στο Αγρίνιο ειδικότερα καθώς σήμερα συντάχτηκαν από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας οι κατάλογοι των μελών του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Αναφορικά με το νοσοκομείο Αγρινίου το ιατρικό προσωπικό έως και 95% δήλωσε τη συμμετοχή του στον εμβολιασμό ενώ στο υπόλοιπο προσωπικό η συμμετοχή αγγίζει το 70%.

Θυμίζουμε πως οι εμβολιασμοί των 100 πρώτων υγειονομικών ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου  σε πέντε νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας μέσω των ΥΠΕ με κατεπείγον έγγραφό τους στις 16/12,έδωσε εντολή στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για σύνταξη (έως σήμερα 18/12) των λιστών με όσους πρόκειται να εμβολιαστούν και με όσους δεν επιθυμούν.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ωστόσο έκαναν λόγο για εσπευσμένες διαδικασίες και κενό ενημέρωσης με τη δυσαρέσκεια τους να είναι διάχυτη για τη διαδικασία.

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και θα δώσουμε το καλό παράδειγμα. Διαπιστώνουμε, ωστόσο, ότι έχει χαλάσει το κλίμα στα νοσοκομεία και υπάρχει έντονα επιφυλακτικότητα.

Αυτό προκύπτει από την κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου Υγείας να δηλώσουν οι υγειονομικοί έως σήμερα εάν θα εμβολιαστούν ή όχι. Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό, καθώς μένουν υπονοούμενα για πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση άρνησης“, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος

Συνδικαλιστές γιατροί (από το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή») μάλιστα κάλεσαν το υπουργείο Υγείας να αποσύρει άμεσα το έγγραφο για την κατεπείγουσα συμπλήρωση των πινάκων και απαιτούν να οργανωθεί άμεσα και σοβαρά η ενημέρωση σε όλους τους χώρους της Υγείας για τα νέα εμβόλια και την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Ζητούν να ενισχυθούν, επίσης, όλα τα εμβολιαστικά κέντρα με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό και τον εξοπλισμό.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άκης Ροδίτης

    Ε, βέβαια. Είναι αλλιώς όταν ο εμβολιασμός γίνεται και ταξικό πρόσημο και αριστερό ηθικό πλεονέκτημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.