Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

O Δήμος Αγρινίου απάντησε στο agrinionews σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης.

O Δήμος Αγρινίου απάντησε στο agrinionews σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης.

Προ ημερών είχαμε αναδείξει μέσω δημοσιεύματος, το ζήτημα της σταδιακής ”εξαφάνισης” των μπλε κάδων ανακύκλωσης από την πόλη μας. Η απορία μας αυτή διατυπώθηκε κατόπιν σχετικού e-mail που λάβαμε από αναγνώστη μας. Τελικά, ο Δήμος Αγρινίου δια του υπευθύνου του γραφείου τύπου του απάντησε σε αυτό μας το ερώτημα. Συγκεκριμένα, μας εξήγησε πως έχει η κατάσταση επί του θέματος, αποκαλύπτοντάς μας ταυτόχρονα πως σε λίγες μέρες η δημοτική αρχή ξεκινάει για πρώτη φορά πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Το σχετικό e-mail που λάβαμε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση του ρεπορτάζ με τίτλο “Που πήγαν οι κάδοι ανακύκλωσης;”, σας γνωρίζουμε τα εξής: Ότι στον Δήμο Αγρινίου δεν υπήρχε πρόγραμμα ανακύκλωσης, οι κάδοι ήταν τοποθετημένοι από εταιρεία η οποία είχε ζητήσει το 2005 τη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου χωρίς όμως να ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης. Η Υπηρεσία Καθαριότητας μάζεψε όλους αυτούς τους μπλέ κάδους, οι οποίοι ουσιαστικά χρησιμοποιούνταν ως κάδοι απορριμάτων, καθώς ο Δήμος Αγρινίου σε λίγες ημέρες (28 Νοεμβρίου 2008) ξεκινάει για πρώτη φορά πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) σε συνεργασία με την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” .
Στην πόλη θα τοποθετηθούν περίπου 700 μπλέ κάδοι των 1100 λίτρων μόνο για τα υλικά συσκευασίας ενώ δύο ειδικά απορριματοφόρα θα συλλέγουν τα υλικά συσκευασίας από τους μπλέ κάδους ωστε να μην ρυπανθούν από τα υπόλοιπα οργανικά.Ο Δήμος Αγρινίου για την επιτυχία του προγράμματος ξεκινάει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού φυλαδίου, διαφημιστικά σποτ, τοποθέτηση πινακίδων, αφίσες και διανομή ειδικού σάκου (στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά).
Σας ευχαριστούμε.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.