Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ο Φάμελλος στη Συντονιστική για τον Αχελώο: απαραίτητη η συμμαχία πολιτών και φορέων σε ολόκληρη την χώρα για την αποτροπή της εκτροπής

Ο Φάμελλος στη Συντονιστική για τον Αχελώο: απαραίτητη η συμμαχία πολιτών και φορέων σε ολόκληρη την χώρα για την αποτροπή της εκτροπής

Με την συμμετοχή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλου συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30 στο Δημαρχείο Αγρινίου, η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου αφού καλωσόρισε τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Αγρίνιο, αλλά και για την συνολική του θέση εναντίον της εκτροπής από τότε που ήταν αρμόδιος Υπουργός για θέματα Περιβάλλοντος στην προηγούμενη Κυβέρνηση.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της υπόθεσης της εκτροπής παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων και γεγονότων που σε καμία περίπτωση δεν συναινούν με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για την αναθέρμανση της.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά, πως δεν είναι δυνατόν μια σύγχρονη χώρα σαν την Ελλάδα να προσπαθεί να πάει μπροστά με παλιές και αναχρονιστικές λογικές όπως αυτές προκύπτουν από την δρομολόγηση και πάλι των έργων της εκτροπής, με φαραωνικά χαρακτηριστικά και με ολέθριες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και την Εθνική μας οικονομία.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Παπαναστασίου και αφού περιέγραψε με τα πιο ζοφερά χρώματα την κατάσταση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής μετά από μια ενδεχόμενη εκτροπή του Αχελώου, τόνισε με έμφαση ότι σαν Αιτωλοακαρνάνες δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε κατά των έργων της εκτροπής καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την μέχρι σήμερα στάση της σχετικά.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν όλα τα παριστάμενα μέλη της επιτροπής τα οποία διατύπωσαν τον έντονο προβληματισμό τους για αυτή την εξέλιξη, με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κ.Λύρο να υπογραμμίζει πως έφτασε η ώρα σε αυτόν τον τόπο να κάνουμε δημιουργικές ανατροπές και όχι καταστροφικές εκτροπές.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος αφού έκανε μια ανασκόπηση των επιμέρους κεφαλαίων της εκτροπής και την πολιτική της σκοπιμότητα διαχρονικά, προχώρησε σε μια εκτίμηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την αναθέρμανση της.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η υπόθεση της εκτροπής δεν απαντάει σε κανένα ερώτημα σχετικά με την ανάπτυξη δυο μεγάλων περιοχών της χώρας, παρά μόνο προσπαθεί να ρίξει πραγματικό χρυσάφι σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Και για να αιτιολογήσει αυτή του την διαπίστωση, τόνισε ότι τα έργα της εκτροπής ούτε είχαν, ούτε πρόκειται ποτέ να έχουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι τεχνικές παρεμβάσεις που προβλέπονται στα αναθεωρημένα σχεδία διαχείρισης είναι χρηματοδοτικά επιλέξιμες, θα δώσουν μόνιμες και αποτελεσματικές λύσεις και θα δημιουργήσουν συνθήκες σφαιρικής και βιώσιμης ανάπτυξης στην Θεσσαλία.
Και όλα αυτά βέβαια σε αντίθεση με την κατασπατάληση φυσικών ,ανθρώπινων και οικονομικών πόρων που θα απαιτούσε το σενάριο της εκτροπής για την χώρα μας.
Πριν ολοκληρώσει την παρέμβαση του ο κ.Φαμελλος τόνισε πως είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας συμμαχίας πολιτών και φορέων σε ολόκληρη την χώρα για την αποτροπή της εκτροπής η οποία πέραν των άλλων έχει καταπέσει στο ΣΤΕ και δεν τυγχάνει καμιάς αναφοράς στα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.
Η συνεδρίαση έκλεισε ύστερα από ένα σύντομο διάλογο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου να ευχαριστεί όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στον αγώνα κατά της εκτροπής.
Παράλληλα δε, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα κατά της εκτροπής με όλα τα νόμιμα τεχνικά και νομικά μέσα έχουν και θα έχουν στην διάθεση τους.
Να τονιστεί ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής πέραν των κ. Γ. Παπαναστασίου και κ. Σ. Φάμελου έλαβαν μέρος οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραίτης και η πρώην Βουλευτής κ. Μ. Τριανταφύλου μαζί με αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα μέλη της Επιτροπής παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, ο κ. Ιωάννης Καλίμορφος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου και ο Γραμματέας της Επιτροπής κ. Δημοσθένης Καπώνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ………ΣΩΘΗΚΑΤΕ !!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

 2. Δημήτρης κοντονικας

  Βρε κούτα Ο Άκης λέει να τον εκτρεψουμε τον Αχελώο γιατί τα παλιόπαιδα οι Αγρινιώτες πετάνε μπαζα κ τζιζ κακά στα ρεματα

 3. collins

  Ψηφίσαμε Παπαναστασίου, Φαρμάκη και Μητσοτάκη και η ανταμοιβή μας είναι η περαιτέρω υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και τα σχέδια εκτροπής του Αχελώου…. Κρίμα…. Είναι μεγάλη η μερίδα παραδοσιακών ψηφοφόρων της δεξιάς που είναι απογοητευμένη. Λυπάμαι αλλά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δε θα δεχτούμε μεταγενέστερα και πριν τις εκλογές.

 4. Αναρχοκαπιτάλας

  @collins, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της δεξιάς ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ, γιατί είναι παραδοσιακοί κρατικοδίαιτοι με το χέρι μονίμως απλωμένο.

 5. Δημήτρης κοντονικας

  Collins όλα πάνε τέλεια σύμφωνα με τον Ακη τον hastag pizzadoro
  Στην μια καταργηση πανεπιστημίου+μια εκτροπη αχελωου δωρο
  Ζητώ η ΝΔ

 6. Ανώνυμος

  ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΑ,ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ…..ΚΟΥΛΗΔΕΣ !! ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΙ΄ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ………. CHRISTOS

 7. Αναρχοκαπιτάλας

  CHRISTOS εσύ μια χαρά βολεύτηκες. Σε διόρισε η ο πατέρας του «Κούλη» για να ξύνεσαι όλη μέρα στο καφενείο, και τώρα εκ του ασφαλούς και με τη μισθάρα να πέφτει κάθε μήνα σε βάρος τον υπολοίπων, τον αποκαλείς «κουμάσι».

 8. Ανώνυμος

  ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΑ,ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΄΄ΔΙΟΡΙΣΕ΄΄ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!! ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΚΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ !!ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ΄΄ΣΠΡΩΞΙΜΟ΄΄ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ…………ΟΤΑΝ΄΄ ΤΑ ΕΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ΄΄ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ…..ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !!!!!ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ !!!!!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΖΩ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙOΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ.ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ….ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ !!!!!! CHRISTOS

 9. Αναρχοκαπιτάλας

  CHRISTOS να πεις πόση ήταν η σύνταξη ολόκληρη, για να εξακολουθείς να τα ξύνεις με άνεση και χωρίς πρόβλημα, και από ποια ηλικία την πήρες. Δεξιοί με το χέρι απλωμένο σαν κι εσένα έχουν φύγει από τη ΝΔ και καλά έκαναν. Κάτι ψιλά έμειναν ακόμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ της χλαπάτσας και του βλέμματος είναι ο φυσικός σας χώρος.

 10. Ανώνυμος

  Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ-ΟΣΗ ΚΙ΄ΑΝ ΗΤΑΝ-ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ 37 !!!!!!!!!! ΣΥΝΤΑΞΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!! ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΦΑΠΕΣ ΘΑ ΤΡΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ………ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ !!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.