Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ο Γιώργος Βαρεμένος εξηγεί τι εννοούσε με την “επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας”

Ο Γιώργος Βαρεμένος εξηγεί τι εννοούσε με την “επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας”

Για «επιλογή ασθενών σε νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας» έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και η αναφορά αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις.

Ο βουλευτής κλήθηκε από τους παρουσιαστές να μιλήσει συγκεκριμένα και να εξηγήσει τι εννοεί. Ο κ.Βαρεμένος γενικολόγησε αναφερόμενος στις ελλείψεις του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ενώ κατηγορήθηκε από τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη για «διασπορά  fake news».

Στο ζήτημα επανέρχεται ο κ.Βαρεμένος με δήλωση του με την οποία επιχειρεί να διασαφηνίσει τα λεγόμενα του τονίζοντας πως  Ούτε για ΜΕΘ έκανε λόγο ούτε για επιλογή προσώπων που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.

 

Η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρεμένου:

Προσπαθώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ να αρθρώσω δυό λέξεις εν μέσω μιας χαώδους κατάστασης, ανέφερα ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ικανό ποσοστό νοσούντων ανήκουν πλέον σε νεότερες ηλικίες, αλλά γίνεται εκ των πραγμάτων μία επιλογή, εννοώντας ως προς την ένταση της φροντίδας.

Ούτε για ΜΕΘ έκανα λόγο ούτε για επιλογή προσώπων που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν. Πολύ περισσότερο που γνωρίζω ότι η διοίκηση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές επιδίδονται σ’ έναν τιτάνιο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με σοβαρές ελλείψεις.

Όταν η κυβέρνηση δίνει εντολή για περικοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων κατά 80%, αυτό δεν οδηγεί στο αμείλικτο δίλημμα μιας επιλογής και μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματική κατεύθυνση;

Είμαι από εκείνους που έχουν δώσει μεγάλο αγώνα, όχι μέσω ενός αφηρημένου καταγγελτικού λόγου, αλλά μιας σκληρής και μετρήσιμης προσπάθειας για την θωράκιση των νοσοκομείων μας.

Στον ΣΚΑΙ ανέφερα επίσης την διαμαρτυρία των γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου για το γεγονός ότι χωρίς τομογράφο, χωρίς λοιμωξιολόγο, πνευμονολόγο, αναισθησιολόγο σε μόνιμη βάσηκλπ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως νοσοκομείο αναφοράς Covid και κινδυνεύουν να βρεθούν και κατηγορούμενοι.

Αυτά για τους καλόπιστους. Για τους κακόπιστους δεν χωρεί λόγος και καθένας μιλάει με τα έργα του και, με βάση αυτά, διαμορφώνει όχι μόνον την πολιτική αλλά και την ανθρώπινη ταυτότητά του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.