Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Μεγάλη η καταστροφή στη Μακρυνεία (φωτο-βίντεο)

Μεγάλη η καταστροφή στη Μακρυνεία (φωτο-βίντεο)

Αποκλεισμένους οικισμούς και σημαντικές ζημιές σε υποδομές και σπίτια,  άφησε πίσω της στη Μακρυνεία η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία. 

Συγκεκριμένα τα χωριά Μακρυνού, Μεσάριστα, Ποταμούλα της ορεινής Μακρυνείας,  έχουν πληγεί περισσότερο. Η Μακρυνού και οι οικισμοί Αγία Τριάδα, Άγιοι Απόστολοι, και Κυψέλη είναι αποκλεισμένοι γιατί εντός του οδικού δικτύου του χωριού και των οικισμών έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Επίσης, η πρόσβαση προς τα άλλα χωριά γίνεται μέσω Λιθοβουνίου καθώς οι δρόμοι από Μακρυνού προς Κάτω Μακρυνού και προς Δουνέικα έχουν σημαντικές ζημιές και η κυκλοφορία είναι αδύνατη.

Λόγω αδυναμίας της πρόσβασης στις προκληθείσες ζημιές είναι αδύνατη η αποκατάσταση των ζημιών από τον ΔΕΔΗΕ και την ΔΕΥΑΑ με αποτέλεσμα το χωριό να είναι για 3η μέρα χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό.

Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΤΚ Μακρυνούς Βασίλης Γαλατσίδας. Παρόλο που οι υπηρεσίες του Δήμου και της περιφέρειας από την πρώτη στιγμή είναι παρόν, το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα χρειαστεί μέρες να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τα μηχανήματα δουλεύουν όλες τις ώρες παρόλο αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την οδική πρόσβαση.

Δείτε το οδοιπορικό του makrinianews:

Εκκενώθηκαν το μεσημέρι τέσσερα σπίτια στη Μεσάριστα

Εκκενώθηκαν το μεσημέρι τέσσερα σπίτια στη Μεσάριστα, στην Δ.Ε. Μακρυνείας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από Άνω Άγιο Ανδρέα έως τη Μεσάριστα και η πρόσβαση θα γίνεται μέσω Λιθοβουνίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου συγκροτήθηκαν Επιτροπές Ελέγχου από Μηχανικούς του Δήμου Αγρινίου για την καταγραφή και τον έλεγχο ζημιών κατοικιών και για  άμεσο έλεγχο της στατικότητας των κτιρίων προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος.

Οι πολίτες  οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες  μπορούν να απευθύνονται σε ειδική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου στην οδό Δαγκλή 25 ( τηλ.26413 60607).

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Ωραία άσφαλτο ρίξατε… Έργα υποδομής όχι αστεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.