Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Oι εξελίξεις για τη διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού

Oι εξελίξεις για τη διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού

 

kapnapothikes-iliouΕνημερωτική ανακοίνωση  σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την  πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού εξέδωσε ο κ.  Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος. Αναφέρει:

 

Αγρίνιο 14 Φλεβάρη 2018

karamitsopoulosΑγαπητοί φίλοι με την πρωτοβουλία που πήραμε για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού που συνυπογράφουν περίπου 500 συμπολίτες μας έχουμε καταφέρει ήδη κάτι πολύ σημαντικό. Να ξαναφέρουμε το θέμα στην επιφάνεια και στο επίκεντρο της συζήτησης τόσο για τις καπναποθήκες Ηλιού όσο και για τα άλλα βιομηχανικά κτήρια καπνού της πόλης που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της αλλά παραμένουν εγκαταλειμμένα.

Συγκεκριμένα:

Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σχετικά με τις καπναποθήκες Ηλιού με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και άρθρα και με την προβολή του θέματος έχουν βοηθήσει σημαντικά.

Η Ένωση Αγρινίου με ανακοίνωση της έχει εκφράσει την στήριξη της στην προσπάθεια μας.

Το θέμα έφτασε και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς είχαμε ερώτηση από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Βαρεμένο, Τριανταφύλλου, Σκουρολιάκο) και αναφορά από το ΚΚΕ.

Η τελευταία εξέλιξη είναι η γνωμοδότηση του ΤΕΕ Αιτ/νίας, μετά από το αίτημα μας, για την αναγκαιότητα διάσωσης των καπναποθηκών Ηλιού στην οποία αναφέρεται ότι «πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο – διατηρητέο μνημείο το οποίο χρήζει άμεσης στερέωσης και συντήρησης».  Ήδη ακολουθώντας και τις προτάσεις του ΤΕΕ Αιτ/νίας έχουμε ως πρωτοβουλία πολιτών απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε τις ενέργειες τους.

Περιμένουμε επίσης να μπει το θέμα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικές Παρατάξεις κάτι που δυστυχώς δεν έγινε μέχρι τώρα αν και το έχουμε ζητήσει με αίτημα μας από τις αρχές του Γενάρη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για τη διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού έχοντας ως πρώτο άμεσο στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα στερέωσης και συντήρησης του κτηρίου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. βασιλησ

    Η ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΆΡΙΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ Η ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΈΛΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΉΚΑΤΕ!!!! ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ…. ΧΑΧΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.