Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων του μέλλοντος

Οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων του μέλλοντος

Οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι με βεβαιότητα μία από τις πρώτες σκέψεις των υποψηφίων σπουδαστών που στοχεύουν στην εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και στην εξασφάλιση μιας μεγάλης σταδιοδρομίας.

Η σωστή, εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία μιας επιχείρησης θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνεπώς, η ανάδειξη στελεχών με ανάλογες γνώσεις και θεωρητικό υπόβαθρο θα αποτελεί πάντα ζητούμενο. Μήπως όμως μέσα σε αυτό το ευρύ φάσμα που ονομάζεται “διοίκηση επιχειρήσεων” κάποιες ειδικότητες ξεχωρίζουν και παρέχουν περισσότερα εχέγγυα επαγγελματικής ανέλιξης;

Το κλασικό αλλά και απίστευτα σύγχρονο marketing

Όλοι γνωρίζουν λίγο-πολύ την έννοια του marketing, ωστόσο είναι λίγοι αυτοί που συνειδητοποιούν την πραγματική του αξία. Το marketing είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη διαφήμιση και το PR. Είναι στην ουσία η βολιδοσκόπηση του κοινού και η εύρεση των κατάλληλων τρόπων με τους οποίους μπορεί η κάθε επιχείρηση να συνδεθεί μαζί του προκειμένου να προωθήσει τις υπηρεσίες της.

Γιατί να σπουδάσεις marketing;

 • Γιατί είναι ένα επάγγελμα που θα φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων και θα έχει πάντα ζήτηση.
 • Γιατί στη σημερινή ψηφιακή εποχή, το marketing έχει αποκτήσει ακόμα πιο ευρύ πεδίο δράσης (digital marketing).
 • Γιατί μπορεί να σου ανοίξει πόρτες και στον τομέα της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων.
 • Γιατί το πρόγραμμα σπουδών του marketing θα σου προσφέρει σφαιρικές γνώσεις, από marketing plan και δημόσιες σχέσεις μέχρι στατιστική και χρηματοοικονομικά.
 • Γιατί σου δίνει τη δυνατότητα μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης.

Η πάντα χρήσιμη και απαραίτητη ειδικότητα του στελέχους λογιστηρίου

Το λογιστήριο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δραστηριότητας κάθε επιχείρησης. Η μηχανογραφημένη πλέον λογιστική διαχειρίζεται τα έσοδα, τα έξοδα και τις υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας ενώ διαμορφώνει συχνά την οικονομική πολιτική και τις εκάστοτε επιχειρηματικές της κινήσεις. Έτσι, η στελέχωση των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων με εξειδικευμένο προσωπικό είναι πάντα επίκαιρη και συνεπώς, οι ανάλογες σπουδές έχουν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Γιατί να γίνεις στέλεχος λογιστηρίου;

 • Γιατί είναι και θα παραμείνει ένα επάγγελμα με σημαντική ζήτηση στην αγορά εργασίας.
 • Γιατί οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο κλάδο είναι ραγδαίες και οι ευκαιρίες διαρκούς επιμόρφωσης και διάκρισης στον τομέα αυτό απεριόριστες.
 • Γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στο ελεύθερο επάγγελμα και στη μισθωτή εργασία στα πλαίσια ενός ήδη οργανωμένου λογιστικού περιβάλλοντος.
 • Γιατί οι οικονομικές απολαβές θεωρούνται αρκετά ικανοποιητικές.
 • Γιατί πέρα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της δουλειάς, ο συμβουλευτικός σου ρόλος θα είναι κριτικής σημασίας για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Η βαριά ελληνική βιομηχανία και οι σχολές τουρισμού

Ο τουρισμός θα είναι πάντα το Α και το Ω για την ελληνική οικονομία. Έτσι, οι σχολές τουρισμού ξεχωρίζουν ανάμεσα στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και παρέχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης και διάκρισης στον έτσι και αλλιώς πολλά υποσχόμενο αυτό τομέα. Τα στελέχη διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού έχουν πληροφοριακό, συντονιστικό, οργανωτικό αλλά και προωθητικό ρόλο στον εν γένει ταξιδιωτικό κλάδο και αναλαμβάνουν οτιδήποτε σχετίζεται με την ταξιδιωτική εμπειρία, από το μεταφορικό κομμάτι (εισιτήρια, δρομολόγια κτλ) και την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέχρι τη διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων ή άλλων ιδιαίτερων εκδηλώσεων.

Γιατί να γίνεις στέλεχος διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων;

 • Γιατί θα εξασφαλίσεις την άμεση απορρόφηση σου στην αγορά εργασίας.
 • Γιατί ο κλάδος αυτός σού προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανέλιξης.
 • Γιατί μπορείς να επιλέξεις το κομμάτι που σε ενδιαφέρει (ταξιδιωτικές μεταφορές, διοίκηση ξενοδοχειακών μονάδων,πακέτα διακοπών, οργάνωση εκδηλώσεων κτλ) και με την κατάλληλη επιμόρφωση, να διακριθείς σε αυτό.
 • Γιατί η διάκριση επιφέρει πάντα και σημαντικές απολαβές.
 • Γιατί εφόσον το επιθυμείς, θα μπορείς να απασχολείσαι εποχιακά.

Ο ελληνικός πολιτισμός και η διοίκηση του!

Αν ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, το κομμάτι του πολιτισμού είναι ένας από τους αμέσως επόμενους πιο σημαντικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας. Η διοίκηση σε θέματα πολιτισμού, λοιπόν, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κατευθύνσεις για σπουδαστές που τρέφουν κάποιο ενδιαφέρον ως προς το πολιτιστικό κομμάτι και επιθυμούν να διακριθούν στον τομέα αυτό.

Γιατί να γίνεις στέλεχος διοίκησης στον τομέα του πολιτισμού;

 • Γιατί θα έχεις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.
 • Γιατί η πολιτιστική βιομηχανία δεν είναι μόνο τα μουσεία αλλά και η μουσική παραγωγή, οι θεατρικές παραστάσεις και τα κινηματογραφικά δρώμενα.
 • Γιατί θα καλύψεις το γνωστικό πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων, εμβαθύνοντας ωστόσο στον τομέα του πολιτισμού.
 • Γιατί με την απαραίτητη εξειδίκευση και επιμόρφωση μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις, καθώς το σωστά καταρτισμένο προσωπικό στον πολιτιστικό κλάδο εμφανίζεται ελλιπές.
 • Γιατί θα είσαι πλέον και εσύ κομμάτι του πολιτισμού.

Το νευραλγικό κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)

Η παγκοσμιοποίηση και οι σύγχρονες εμπορικές μέθοδοι έχουν φέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα μιας καλά οργανωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι σπουδές πάνω στη διοίκηση logistics παρέχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για το συντονισμό της πορείας των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Γιατί να γίνεις στέλεχος υπηρεσιών logistics;

 • Γιατί ο κλάδος αυτός έχει αποκτήσει νευραλγική σημασία για την εγχώρια οικονομία και συνεπώς, οι ανάλογες γνώσεις είναι περιζήτητες στον εργασιακό χώρο.
 • Γιατί θα κατέχεις μια θέση ευθύνης.
 • Γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να ανελιχθείς επαγγελματικά και να αμειφθείς αντίστοιχα.
 • Γιατί ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως και επομένως, μπορείς να δραστηριοποιηθείς και στο εξωτερικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.