Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Όλα τα βλέμματα στο Μεσολόγγι- Βίντεο από την μεταφορά της Εικόνας και την πρόβα της Ανατίναξης

23Εορτες-εξοδου-2018_μεσολογγι_onairnews.gr_-2Όλα τα βλέμματα  στρέφονται στο Μεσολόγγι όπου σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου
Το πρωί έγινε η υποδοχή Εκπροσώπων Ξένων κρατών και  Εκπροσώπου της Κυβέρνησης στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η ΗΠΑ. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους εκπροσώπους Ξένων Κρατών , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.Επίσης καταθέσεις στεφάνων από δημάρχους Ιστορικών Πόλεων, στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.
Στις 11.00π.μ.έγινε η  εκκίνηση 36ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Θυσίας Πατρών – Μεσολογγίου και στις  11:30 η εκκίνηση του 72ου Δρόμου Θυσίας από το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Συμεών και 3ου Παιδικού Δρόμου Θυσίας από την Πύλη.

Έλαβε χώρα εξάλλου η μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών, από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τελέστηκαν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη –Ιακώβου Μάγερ τιμώντας την 192η επέτειο του θανάτου του, στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος τιμώντας την 194η επέτειο του θανάτου του και στον τάφο του Επισκόπου Ρωγών τιμώντας την 192η επέτειο του μαρτυρικού θανάτου του.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην Πομπή της Εικόνας της Εξόδου το βράδυ του Σαββάτου κρίθηκε  απαραίτητη η αλλαγή του προγράμματος, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

5.30 μ.μ.: Θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

6.30 μ.μ.Εκκίνηση πομπής από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.
Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Μόρφου ως τιμώμενο αδελφοποιημένο Δήμο και Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Πανηγυρικός από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Νικόλαο Καραπάνο.
Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.
Συμμετέχουν οι χορωδίες του Πνευματικού-Κοινωνικού-Αθλητικού- Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου, Μαθητών Σχολείων του Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

6.30 π.μ.:Εωθινό, κανονιοβολισμοί και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Ιεράς Πόλεως

7.00π.μ.:Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

10.40π.μ.:Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

10.45π.μ.:Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά.

11.00π.μ.
Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων. Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.
Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
Βράβευση των νικητών του 72ου Δρόμου Θυσίας.
Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Το Μοιρολόι « Να ζει το Μεσολόγγι » από την κ.Vivian Douglas υψίφωνο.
Συμμετέχει η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

2.00μ.μ.:Επίσημο γεύμα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
(Ιδιαίτερη Πρόσκληση)

7.00μ.μ.;Επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.
Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.
Δείτε βίντεο από την χθεσινή πρόβα στον Κήπο των Ηρώων του δρώμενου της αναπαράστασης της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.