Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλο και πιο πίσω η επαναλειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου…

Όλο και πιο πίσω η επαναλειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου…

Οι εβδομάδες περνούν και το τοπίο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγρινίου παραμένει θολό.

«Αφωνία» χαρακτηρίζει τη στάση των υγειονομικών αρχών την ώρα που τα χρονοδιαγράμματα συνεχώς πηγαίνουν πίσω καθώς πέρασε και η 13η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που διέρρεε ως πιθανή για την επαναλειτουργία της Μονάδας.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία όσα συμβαίνουν γύρω από τη ΜΕΘ του Αγρινίου θα έπρεπε να οδηγούν αυτονόητα στο ξήλωμα των υπευθύνων.

Η μόνη φορά που η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εδέησε να αναφερθεί επισήμως στο ζήτημα του κλεισίματος της ΜΕΘ ήταν για να υποστηρίξει πως έγινε για λόγους συντήρησης. Θέση που προκάλεσε τον γέλωτα όσων είναι σε θέση να γνωρίζουν και διαψεύστηκε στην πράξη. 70 μέρες μετά η ΜΕΘ παραμένει κλειστή ενώ μια…συντήρηση δεν διαρκεί παρά ελάχιστες ημέρες.

Σήμερα, έαν απευθυνθεί κάποιος στους αρμοδίους θα λάβει διαβεβαιώσεις πως «ο ΥΠΕάρχης ασχολείται καθημερινά με το ζήτημα» και πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Επισήμως τίποτα…

Σημειωτέον ωστόσο πως ράπισμα αποτέλεσε η άρνηση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου να ανοίξει η ΜΕΘ χωρίς το πόρισμα της διερεύνησης της απόλυτης θνητότητας των ασθενών covid.

Δεδομένο παράλληλα είναι πως οι ιατροί της ΜΕΘ του Αγρινίου εξακολουθούν να εργάζονται- εφημερεύουν στα Νοσοκομεία που έχουν αποσπαστεί δίχως να έχουν ενημέρωση για το παραμικρό.

Ρωτώντας το agrinionews.gr έμπειρο υγειονομικό για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας της ΜΕΘ η απάντηση ήταν πως «προφανώς την χτίζουν από την αρχή». Ίσως αυτό βέβαια να είναι για καλό…

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Ντροπή!!!! Πότε θα βγει το πορισμα;;;Πότε θα δωθούν απαντήσεις;;;Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ουτε για νεκρούς ούτε για ζωντανούς. Κρίμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.