Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Ανδρουλάκης στο Αγρίνιο: «Δεν εκφράζουμε τις πολιτικές ελίτ, τα συμφέροντα και τους… βολεψιματίες» (φωτό)

androulakis_agrinio (21)

Ο κύκλος των επισκέψεων στην Αιτωλοακαρνανία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έκλεισε σήμερα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Tρεις μέρες πριν τις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου o ευρωβουλευτής και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά ενώ στο Αγρίνιο παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Eίχε προηγηθεί σήμερα παρουσία του και σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.
Στο Παπαστράτειο ο κ. Ανδρουλάκης έτυχε θερμής υποδοχής από υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, η κεντρική αίθουσα γέμισε ενώ βέβαια παρέστησαν και γνωστοί τοπικοί αυτοδιοικητικοί και κομματικοί παράγοντες και νεολαίοι που άναψαν ακόμη και καπνογόνα άμα τη αφίξει του υποψηφίου. Παρών και ο βουλευτής Δ.Κωνσταντόπουλος που αγωνίζεται για την επικράτηση του κρητικού πολιτικού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία εθελόντριας που αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη και προβολή βίντεο με χαιρετισμούς ευρωβουλευτών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής ομάδας.

Στην ολιγόλεπτη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε στο προσκήνιο το «νέο ανθρώπινο δυναμικό» δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητας του και της προεκλογικής του δραστηριότητας αναφέροντας πως επεδίωξε να συναντηθεί με όσο περισσότερο κόσμο ήταν δυνατόν.
Για το ζήτημα που προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων αναφορικά με τη μη διάλυση των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ . Ανδρουλάκης εξέφρασε τη διαφωνία του και απάντησε χαρακτηριστικά πως «εγώ είχα ζητήσει Συνέδριο και αντί γι αυτό διαλύθηκε η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και απομακρύνθηκε ο Γραμματέας» ενώ τόνισε πως «πρέπει τώρα να διαχειριστούμε την ευκαιρία και να πάμε σε Ιδρυτικό Συνέδριο, να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούν όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη, με τα μέλη να παίρνουν τις τελικές αποφάσεις και να μην είναι χειροκροτητές. Εγώ ένα τέτοιο κόμμα οραματίζομαι».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη ο νέος Φορέας της Κεντροαριστεράς πρέπει να πει την αλήθεια για να δώσει πραγματική ελπίδα και να αλλάξει τη ζωή των Eλλήνων. Υποστήριξε πως πρόβλημα για τη χώρα είναι η έλλειψη συνεννόησης στον πολιτικό κόσμο, χρέωσε την χρεοκοπία στην κυβέρνηση Καραμανλή και επέκρινε τη στάση που ακολούθησαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των μνημονίων.

IMG_5757«Δεν εκφράζουμε τις πολιτικές ελίτ, τα συμφέροντα και τους… βολεψιματίες»

«Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν τα νέα παιδιά μας να γίνουν μουσεία της καταστροφής. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια γενιά χωρίς δυνατότητες παραγωγής πλούτου. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κοινωνία της κληρονομικής ισχύος» ανέφερε στο Παπαστράτειο Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα, ένα όραμα που μπορεί να μετουσιωθεί μέσω της αναγεννημένης προοδευτικής παράταξης.

Στην ομιλία του τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη και οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας «δεν θα πάμε σε μια εποχή κοινωνικής κινητικότητας αλλά σε μια εποχή σκληρών κοινωνικών κατεστημένων. Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν Έλληνα τίποτα, παρά μόνο με όσους υπηρετήσουν το σενάριο της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος.Της κοινωνίας που η Ελλάδα θα είναι ένα αποτυχημένο κράτος της ανατολικής Ευρώπης. Ένα κράτος μεγάλων ανισοτήτων. Αυτό είναι το αποτυχημένο μοντέλο που ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία έχει στρατηγικό αντίπαλο στην πατρίδα μας. Εμείς θέλουμε την ανάταξη της μεσαίας τάξης, το σεβασμό των θεσμών και την κοινωνία των ευκαιριών για όλους. Κι όχι την κοινωνία που θα φθείρεται ο λαός προς όφελος των λίγων. Δεν εκφράζουμε μια βολεμένη ελίτ. Χρέος μου είναι να εκφράσω τους νέους κι αυτούς που δεν άντεξαν αλλά μένουν εδώ αλλά κι αυτούς που έφυγαν και περιμένουν κάτι να αλλάξει σε εμάς για να επιστρέψουν. Αυτούς θέλουμε πίσω κι όχι όσους έφυγαν για να διαιωνίσουν την εξουσία τους».

Αναφερόμενος στο ιστορικό αφήγημα της παράταξης είπε ότι διαιρέθηκε, σήκωσε δυσανάλογο βάρος της χρεοκοπίας που άφησε πίσω του ο κ. Καραμανλής «αλλά είναι μια ζωντανή παράταξη και φαίνεται σήμερα σ’ αυτή την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Στις 12 και 19 Νοέμβρη γίνεστε συνιδρυτές του καινούργιου. Εσείς είστε που θα βάλετε το θεμέλιο λίθο της δημοκρατικής παράταξης».

androulakis_agrinio (24)Σύγκρουση με τα συμφέροντα

Δεσμεύτηκε ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα που βούλιαξαν τη χώρα τονίζοντας ότι: «Αν θέλετε να ξανακτίσουμε τη δημοκρατική παράταξη, οφείλουμε όλοι μας να δεσμευτούμε ότι θα συγκρουστούμε χωρίς να αξιολογήσουμε το πολιτικό κόστος, με όλα τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα το 2009: Τα πολιτικά τζάκια, τα μιντιακά συμφέροντα και βέβαια αυτούς που νομίζουν ότι μέσω του συνδικαλισμού επιλύουν τα θέματα αλλά μόνο διατηρούν προνόμια. Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να προτείνει αλλαγές για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του πολίτη, οι μεταρρυθμίσεις που υποσχόμαστε εμείς, είναι το όπλο του πιο αδύναμου απέναντι στο κατεστημένο».

Τέλος, αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα τόνισε:«Δεν έχω κανέναν κηδεμόνα. Δεν ρώτησα κανέναν αν θα είμαι υποψήφιος παρά μόνο λίγους φίλους, από αυτούς που ξεκινήσαμε μαζί στα φοιτητικά μας χρόνια, από αυτούς που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας τη δουλειά μας. Δεν ήμασταν από τους ‘’βολεψιματίες’’. Κι αυτά τα παιδιά, τα παιδιά σας θα είναι στην πρώτη γραμμή διότι έχουν το ηθικό κεφάλαιο να ανατάξουν τη δημοκρατική παράταξη. Η στήριξη στο πρόσωπό μου θα είναι τιμή και θα είναι δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, δεν θα μετρήσω ποτέ το πολιτικό κόστος, δεν θα μετρήσω κανένα συμφέρον πέρα από το συμφέρον της πατρίδας. Υπόσχομαι ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ».

Δείτε εικόνες από την ομιλία στο Παπαστράτειο

IMG_5762

IMG_5757

IMG_5756

androulakis_agrinio (25)

androulakis_agrinio (24)

androulakis_agrinio (23)

androulakis_agrinio (22)

androulakis_agrinio (21)

androulakis_agrinio (20)

androulakis_agrinio (19)

androulakis_agrinio (18)

androulakis_agrinio (17)

androulakis_agrinio (16)

androulakis_agrinio (15)

IMG_5763

androulakis_agrinio (14)

androulakis_agrinio (13)

androulakis_agrinio (12)

androulakis_agrinio (11)

androulakis_agrinio (10)

androulakis_agrinio (9)

androulakis_agrinio (8)

androulakis_agrinio (7)

androulakis_agrinio (6)

androulakis_agrinio (5)

androulakis_agrinio (4)

androulakis_agrinio (3)

androulakis_agrinio (2)

androulakis_agrinio (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ακοσμος Αιτωλος

  Βλεποντας τις φωτο ,ενοιωσα ευχαριστα, γιατι ειδα το σ. Δημ. Κωσταντοπουλο, που ειχε αρωστησει …..

 2. Ακοσμος Αιτωλος

  Πηρα το μηνυμα σας,γεια σας και μην λαβω καποιο μηνυμα ενημερωσης, εαν ειμαι στη λιστα σβηστεμε.

 3. Elias

  ΠΑΣΟΚ από τα παλιά! Ωραίες εποχές, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα ξανάρθουν… Καλή επιτυχία όμως στο παλικάρι!

 4. CHRISTOS

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ(ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ)-ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ(ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ)-ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ(ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.